Första våldtäktsdomen mot en kvinna

Krönika 2011-08-31 00:51:37 Visningar: 3 401 Anmäl nyheten

Patrik Nyberg

Foto: Patrik NybergSommaren 1977 utsattes en 29-årig kvinna i Uppsala för en skräckupplevelse hos en känd våldsverkare och langare vid namn Hans. Kvinnan var hemma hos honom för att köpa narkotika, men Hans tvingade istället i henne en spruta med okänt innehåll.

Till lägenheten hade även Nicole kommit för att köpa narkotika. Hans sa till de båda kvinnorna att klä av sig nakna. Nicole deltog aktivt i de sexuella övergreppen mot kvinnan som pågick i flera timmar. Till och från piskade Nicole offret med en elsladd. Hon stal även 29-åringens ringar. Till slut räddades den svårt medtagna kvinnan av sin pojkvän som anat oråd och hade begett sig till langaren Hans adress.

Nicole dömdes till skyddstillsyn för misshandel, rån och frihetskränkande otukt. Mannen dömdes till tre års fängelse i tingsrätten. Hovrätten sänkte straffet till 1 ½ år. Detta fall är med all sannolikhet det första i Sverige då en kvinna dömts för ett våldtäktsliknande brott i Sverige.

Namnen är fingerade.

Artikeln har tidigare publicerats på Crime News.

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

Otukt, ej acceptabelt sexuellt beteende, oftast i den snävare meningen av sexuellt umgänge. Uttrycket förekom i det svenska lagspråket fram till 1984,

Wikipedia 2012-01-06 10:51:43 Anmäl