The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

Socialtjänsten förstör en ung flickas liv

Debatt 2012-02-08 15:58:29 Visningar: 5 007 Anmäl nyheten

Tonårsflicka på flykt

Foto: Tonårsflicka på flykt


I snart två år har en 17-årig flicka hållit sig undan myndigheterna. I TV-inslag och artiklar brukar hon benämnas som Nordmarksflickan. Man hade kunnat tro att socialtjänsten skulle göra allt i sin makt för att förvissa sig om att en ung människa i kanske utsatta miljöer vågar komma fram och ge sig tillkänna. Men tvärtom har socialtjänsten genom sitt agerande cementerat den rådande situationen.

2006 tvångsomhändertogs flickan och hennes bror och placerades på Folåsa behandlingshem. Flickan var då 11 år och pojken 14 år. Deras ”brott” var att de inte gått i skolan utan istället haft hemskoleundervsning. I nästan tre år tvingades barnen att vara på denna institution. Flickan och pojken beskriver denna tid i sitt liv som ”fruktansvärd”.

Flickan, liksom pojken, har berättat om övergrepp som de menar sig ha varit utsatta för. Handläggaren av ärendet (som även är socialchef) menar att barnen inte talar sanning när de berättat om övergrepp. Efter tiden på Folåsa placerades flickan i ett familjehem. Hon har påtalat sin besvikelse och vanmakt över att inte bli trodd om det hon berättat.

Flickan har snart varit försvunnen i två år då hon känner en stor oro över att dels placeras på institution igen och dels över att hon är rädd för att sammanföras med en av de personer som hon utpekat som skyldig till övergrepp mot henne.

Frågan som infinner sig är om socialtjänsten har någon önskan att lösa situationen. Samma person som för några år sedan tog parti mot flickan är även nu handläggare av ärendet. Resultatet blir att flickan inte ger sig till känna. För varför skulle hon välja att träda fram och söka dialog med en vuxenvärld som säger att hon ljuger?

Frågan som uppstår är varför socialtjänsten valt en linje som med automatik innebär att flickan fortsatt kommer välja att leva på flykt. I sex års tid har handläggaren hävdat att flickan inte är trovärdig. Men vore det inte bättre att svälja prestigen och byta handläggare? För det kan väl ändå inte vara rätt att myndighetsföreträdare genom sitt agerande omöjliggör för en ung flicka att leva ett vanligt liv?

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

Intervju med Nordmarksflickan.
sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=6160785

Patrik Nyberg 2015-05-15 10:15:44 Anmäl

I folkets intresse har lagt ut användare på Flashback. BGB är utlagd från Filipstadstråden.

Goldeneye lies 2015-03-19 06:02:14 Anmäl

Det finns många fler. Anna-Karin &

2015-02-10 18:52:01 Anmäl

Jag hoppas näthatet mot Melinda granskas. Goldenfields=Ann-Ingela Johansson. Plus tusen till.

BGB 2015-02-10 13:31:22 Anmäl

www.filipstadsfallet.com/

2014-06-10 18:28:01 Anmäl

+1

Oskulden AnnaCarin 2012-02-21 11:41:41 Anmäl