The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

Bara ett enkelt förlåt

Debatt 2012-03-21 11:22:49 Visningar: 2 158 Anmäl nyheten

Foto: Video från YouTube
December 2004 försätts Bo och hans äldre kamrat Leif på fri fot efter att ha suttit i fängelse i flera år oskyldigt dömda för våldtäkt av Bo:s dotter. Dottern hade även berättat om ritualmord och anledningen att Bo och Leif frigavs var journalisten Hannes Rådstams reportage om rättsövergreppet.

Här hade man kunnat tro att historien var över. Ett grymt justitiemord hade avslöjats och två personer i underklassen hade drabbats av rättsväsendets tunnelseende men nu fått upprättelse. Men alla såg inte på saken på detta vis. Den före detta kriminalinspektören Monica Dahlström Lannes publicerade artiklar där det insinuerades att männen var skyldiga.

På bloggar hävdades det att Leif tidigare var dömd för sexualbrott och den friande domen sågs som en backlash för sexualbrottsoffer av vissa nätskribenter. Den riktiga kallduschen för Leif kom när juridikprofessorn, Christian Diesen, hävdade att Leif var en tidigare dömd våldtäktsman. Artikeln av Diesen publicerades i Juridisk tidskrift. Publikationen har gott renommé och de som läste texten förutsatte att juridikprofessorn kontrollerat ryktesspridningen om Leif. När jag pratade med Leif om anklagelserna så märktes det att dessa tagit hårt på honom. Han var ledsen över att lögner spreds om honom och han önskade få en ursäkt av de som beljugit honom.

Juridisk tidskrift betalade skadestånd till Leif och publicerade även en skriftlig ursäkt. Dock bad aldrig Diesen om ursäkt för förtalet av Leif. Något jag vet att Leif var besviken över. Ett enkelt förlåt hade betytt mycket för Leif men lögnerna om honom visar med tydlighet att vårt samhälle mäter människor efter olika måttstockar.

Att en juridikprofessor skulle nedlåta sig till att be en person från socialgrupp 4 är måhända en naiv tanke från undertecknad. Men jag hade hoppats av hela mitt hjärta att Diesen skulle svälja stoltheten och ”nedlåta” sig till denna mänskliga handling. Tyvärr blev det aldrig så och Leif avled 2008 utan att fått höra ordet förlåt.www.dn.se/nyheter/sverige/72-aring-felaktigt-utpekad-som-pedofil?rm=print

Hannes Råstam som avslöjade justitiemordet var tidigare basist i bandet Blåkulla. Ett passande namn med tanke på artikelns ämne.

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

RIP Leif.

dödens mirke 2015-01-31 18:58:31 Anmäl