The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

"Thomas Quick är en elak människa"

Inrikes 2012-08-27 19:08:36 Visningar: 4 646 Anmäl nyheten


Ny bok om Quick kompletterar bilden
Journalisten Dan Larsson har nyligen utkommit med ”Mytomanen Thomas Quick – Från början till slutet”. Efter att ha läst boken menar jag att det är synd om allt fokus kommer riktas mot Råstams bok då Larsson tillför flera viktiga analyser.

Dan Larsson ansåg redan 1994 att Thomas Quick var en bluff. Han har skrivit mycket om framför allt Appojauremorden i Norrländska Socialdemokraten och 1998 utkom hans första bok om Quick, ”Mytomanen Thomas Quick”.

Larsson har en helt annan ingång än Råstam och många andra i debatten som ser Quick som ett hjälplöst offer som utnyttjats av van der Kwast & Co. I boken pekar han på Quicks manipulativa förmåga och hur han skadat anhöriga för livet genom sina fruktansvärda skildringar av hur han påstått att han mördat barn, kvinnor och män. Anhöriga har fått bäras ut från rättssalarna när de inte klarat av att lyssna på de perversa fantasierna kring vad Quick påstått sig göra med de döda kropparna. Larsson tycks ogilla Quick rejält och jag tycker det är bra att detta lyser igenom. Författaren drivs av ett engagemang för de anhöriga och deras rätt till sanningen. Som debatten nu ser ut tycks det viktigaste vara att beskriva vilken snäll farbror den före detta ”seriemördaren” är. I förordet kan man läsa att ”Den så kallade skvalledrottningen fnyste när jag ringde henne. Hon sade att inte vill förlagets läsare ta del av sådant där om Quick. Konstigt att hon av alla gjorde sig till talesman för läsarnas inställning utan research.” Den person som åsyftas är Agneta von Schinkel som 1998 var förlagschef på Fischers bokförlag och inte ville publicera Larssons första bok om Quick. Schinkel använde under denna tid även sin makt för att försöka stoppa att sanningen kom fram om justitiemordet på läkarna i styckmordsmålet. Det ansågs viktigare att skydda psykoterapeuten, Hanna Olsson, än att brottsoffrets anhöriga fick reda på fakta. (Schinkel försökte som förlagschef förhindra att Per Lindebergs bok, "Döden är en man", utgavs).


Larsson klär av flera journalister som till exempel Aftonbladets kriminalreporter, Lennart Håård, som gav Quick en dator. Håård försöker numera föra fram att han tidigt genomskådade Quick men Larsson motbevisar Håårds påståenden.

Kapitlet om Appojauremorden är otroligt intressant och Larsson lär nog övertyga många om att den verklige mördaren dog 1996.

”Lasse Gustafsson liv tog slut senhösten 1996. Det skrevs i lokalpressen
om att den tidigare huvudmisstänkte för Appojauremorden
mött en våldsam död.
Han försökte beväpnad med en yxa ta sig in på ett ålderdomshem.
När han misslyckades vändes han raseriet mot sig själv. Han högg
av sig armen och förblödde. Då var han på grund av missbruk ett
mänskligt vrak som gick omkring och pratade om att händerna inte
lydde honom. Om han ställts inför rätta som misstänkt för Appojauremorden
hade han sannolikt fått vård.
Nu dog han med yxan i hand inte långt från Appojaure”. (Namnet är fingerat).

Bokens styrka är den empati som Larsson har med de anhöriga och att han inte betraktar Quick som ett oskyldigt barn. Quick pekas ut som en hemsk person och Larsson uttryckte nyligen i en radiointervju att han hoppas att Quick får sitta på Säter livet ut. Larsson sa även att Quick är en elak människa och hänvisade då till hur han plågat anhöriga med historier om hur deras nära och kära mördats. Nu tycks den bild segra som anger att flummiga teorier om bortträngda minnen skapade”seriemördaren” Thomas Quick. Men kanske är sanningen att Quick har ett rejält ansvar för den uppkomna situationen och att han till stor del styrde utredningarna. En farlig kantring i debatten är också mediecensuren av Gubb Jan Stigson. Juridikprofessorn, Mårten Schultz, kallar det som Råstams allierade gjort mot Stigson för”juridisk blackmailing” vilket jag tycker är en träffande beskrivning.

Denna bok rekommenderas till alla som vill sätta sig in i Quick-fallen och det märks att Larsson behärskar sitt ämne. Mitt intryck efter att ha läst både Råstams och Larssons bok är att ”Mytomanen Thomas Quick” har mer att tillföra för förståelsen av problematiken än Råstams bok. Jag avslutar med en passage ur boken där Larsson beskriver vad som borde vara en kriminaljournalists uppdrag, nämligen att behandla brottsoffren med respekt, istället för att vurma för förövaren.

”Åter igen, var fanns de här nu kritiska personerna när Thomas Quicks«mördande» hade kunnats stoppas redan efter domen i Piteå
tingsrätt i slutet av 1994. Hur många anhöriga hade då sluppit lidandet. Att höra på de hemska sagorna om
hur «seriemördaren»
våldtagit och utdraget mördat deras barn, syster, bror, där offrets lidande detaljerat berättades. Han beskrev nekrofili och kannibalism inför chockade anhöriga.
Allt var ju bluff, men hur tror Ni att de anhöriga mår och mådde?
Och vilken hjälp får och fick de?”

Artikel om överfallet på Falu lasarett 1969.

www.nyhetsverket.se/nyhet/3458/Quick-f%C3%B6rs%C3%B6kte-m%C3%B6rda-min-son

Dan Larsson

Thomas Quick: Från början till slutet

Recito förlag

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

15 miljoner vill SB ha!!!!! Sjukt.

Justicekobran98 2017-10-20 14:36:26 Anmäl

Quick har dömts för åtta mord. Under den väldiga polisutredningen pekade han ut flera medhjälpare. Personer som på olika sätt hjälpt honom att mörda. Trots väldiga polisinsatser kunde varken Quick eller någon av medhjälparna knytas till något av morden genom vittnen eller tekniska bevis. Resultatet blev att Quick fälldes medan medhjälparna inte ens blev åtalade.

Lan 2013-11-29 15:28:20 Anmäl

...undrar om han också är en människa med Frimurare-kopplingar eller någon annan koppling till ett s.k.Secret society nätverk? Han kan ju ha upparbetat dessa kopplingar när psyk(on)iatrikerna manipulerade...eh..."vårdade" honom...i åratals med bedövande mediciner.

Noterar i varje fall att han - såsom av en tillfällighet - gör ett av deras spekulerade kodade fingertecken, på omslaget till boken. Se några andra exempel, här:
www.nyhetsverket.se/nyhet/25111/Enclosure-2-Secret-society-signs-of-recognition
"Vad hade Thomas Quick varit idag om han inte gjort en massa erkännanden av mord som han rimligen inte kunnat begå"
jinge.se/allmant/mytomanen-thomas-quick.htm
"En ytterligare omständighet som särskilt skärper intresset för dessa processer är att överåklagare Christer van der Kwast lett alla utredningar mot Quick."

DET ÄR OCKSÅ DENNE MÄRKLIGA ÖVERÅKLAGARE Christer van der Kwast (varandes en utav flera, en annan är Frimuraren Björn Ericson och den lögnaktiga åklagaren Mats Åhlund, m.fl.) SOM HANDLAGT ELLER RÄTTARE SAGT MÖRKLAGT BEVISEN INOM "GRUNDÄRENDET"...OCKSÅ...

En stat i staten - som hjärntvättar fram lögner? 2013-09-30 10:43:13 Anmäl

Vem litar på rättspsykiatrin?
arbetarbladet.se/ledare/1.6142063-vem-litar-pa-rattspsykiatrin-

2013-08-10 11:53:37 Anmäl

word

2013-07-17 22:48:01 Anmäl

www.youtube.com/watch?v=itTe_piXQ80
Dan Larsson berättar om sin bok.

Patrik Nyberg 2012-10-05 03:49:58 Anmäl