The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

Sex, lögner och terapi Boken som avslöjade terapeuterna

Inrikes 2012-11-27 21:24:49 Visningar: 7 764 Anmäl nyheten


En av de första att ifrågasätta terapeuters inverkan på rättssystemet under 1990-talet var journalisten Lilian Öhrström. I boken Sex lögner och terapi granskar hon flera tveksamma fall där män fällts för övergrepp trots att ingen bevisning funnits.

För lite drygt 16 år sedan utkom Öhrström med en bok som utsattes för hätska angrepp. I ”Sex lögner och terapi” påvisas hur radikalfeminister fått gehör för sina idéer hos myndighetspersoner och oskyldiga offrats när omtanke om ideologin varit viktigare än sanningen.

Tidningen Expressens ledarskribent, Ulrika Kärnborg, menade att syftet med Öhrströms avslöjande var att ”skjuta kvinnorörelsen i sank”.Öhrström granskar bland annat justitiemord som kunde begås på grund av den tidens tro på satanististiska ritualmordssällskap och bortträngda minnen. I Sverige finns det numera bara en person som menar att rapporterna om ritualmord på små barn var sanna men under 1990-talet gavs denne religionsforskare utrymme i media att berätta om brott som inte inträffat.

Tron på att patriarkatet i hemlighet organiserar hemliga sällskap av satanister vars uppgift är att förgripa sig på barn och mörda dem omfattas inte längre av radikalfeminister men under 1990-talet fick fortfarande religionsforskaren lägga fram sina obevisade anklagelser i media. 1996, dvs samma år som boken kom ut, fick Öhrström priset ”Årets folkbildare” av föreningen Vetenskap och Folkbildning.

Man kan bland annat anta att föreningen var positivt inställd till att boken dragit ner byxorna för ovetenskapliga teorier som tron på bortträngda minnen. Under denna tid gjorde en del personer karriär inom t ex kultursektorn genom att hävda att de fått fram bortträngda minnen. Öhrström lyfter i boken fram faran med psykoterapeuter som styr patienten att tro att övergrepp skett från pappan.

Terapin görs till politik och ses som ett sätt att slå mot kärnfamiljen istället för att hjälpa patienten. Om det för religionsforskaren var viktigt att slå mot Öhrströms avslöjande av att justitiemord begåtts i jakten på obefintliga ritualmordssällskap så siktade andra istället in sig på de delar av boken där det redogjordes för rättsövergrepp i samband med att pappor anklagades för incest. En "överlevare" hade några år tidigare i en intervju i Expressen sagt att en fjärdedel av alla kvinnor varit sexuellt utnyttjade som barn. Kvinnans uppfattning var med andra ord att sexuella övergrepp mot barn var något mycket vanligt och Öhrströms granskning av olika ärenden skakade om de grupper som menade att bortträngda minnen var trovärdiga.

En viktig person under 1990-talet var kriminalinspektören Monica Dahlström Lannes. Dahlström Lannes skrev i tidskriften Spegeln kort efter att Öhrströms bok kommit ut att ”Bevis för bortträngda minnen saknas inte!”. Beviset som anfördes för denna teori var domarna mot Thomas Quick. Det var med andra ord en helt annan tidsanda än vad som råder idag. Det är inte längre någon som tar dig på allvar om du hävdar att mäktiga män mördar hundratals barn varje år i bisarra orgier.

Den extrema feminismen var tvungen att överge de mest galna teorierna då de mötte mer och mer motstånd från personer som på punkt efter punkt kunde påvisa att det inte fanns fog för dessa märkliga vanföreställningar. Öhrström var en pionjär och hon angreps hårt och skoningslöst men tiden har gett henne rätt. Idag vet vi att ett antal män dömdes oskyldiga som resultat av att ovetenskapliga teorier användes. Ovetenskapliga teorier som backades upp av radikalfeminister i deras jakt på det osynliga patriarkatet.
Fakta:

I artikeln nämns teorier om ritualmordssällskap. Den engelska benämningen är Satanic ritual abuse (SRA). Till skillnad från England och USA hade inte Sverige så många fall. De exempel som brukar nämnas är ritualmordsanklagelsen i Umeå då en taxichaufför tillsammans med en mängd andra
personer anklagades för ritualmord. Drivande i denna process var kända radikalfeminister.

Södertäljefallet är det mest kända då rikskriminalen grävde efter barnlik i Södertälje. Professorn Eva Lundgren hade en hel del kontakt med Södertäljeflickan och ett kapitel i Lundgrens bok ”La de små barn komme til meg” handlar om Södertäljefallet. Lundgren trodde under denna tid på flickans berättelser om ritualmord trots att inget av flickans berättelser någonsin verifierats.

Det finns även ett tragiskt fall i början av 1990-talet då Malmöhus läns landsting bekostade ritualmordsterapi åt en utvecklingsstörd kvinna. Terapeuten påstod att han plockat fram minnen från kvinnan när hon bevittnat mordet på den lilla flickan Helén Nilsson i Hörby. Detta visade sig inte vara sant och det är inte känt om kvinnan fick någon hjälp att bearbeta dessa falska minnen.

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

Jag har fått några mejl om den kommande boken om Södertäljefallet. Utgivningsdatum är ej spikat ännu. Jag återkommer när jag vet mer.

Patrik Nyberg 2017-10-21 01:59:22 Anmäl

Kan du lägga upp mer om fallet i Malmö?

Mikael 2017-08-15 00:36:52 Anmäl

Vem är forskaren?

2017-08-11 17:04:20 Anmäl

Glöm inte Lena Hellblom-Sjögren.

2017-08-07 23:03:13 Anmäl

Öhrström är en hjälte.

Michael 2017-06-29 19:17:52 Anmäl

Öhrström var en pionjär.

Kerstin U 2017-06-13 10:36:53 Anmäl

Bortträngda minnen och satanism. Jag tar mejl för pannan.

Lilla My 2017-05-18 23:39:59 Anmäl

Ingrid Carlqvist Hellblom- Sjögren Och Lilian Öhrström avslöjade kriget mot oskyldigt justitiemördade.

Wirgo 2017-04-28 03:10:49 Anmäl

En av de första att avslöja den tidens justitiemord var Ingrid Carlqvist.

Stefan 2017-04-11 15:41:39 Anmäl