The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

Romer hjälper romer

Krönika 2013-05-12 10:08:50 Visningar: 5 164 Anmäl nyheten

En 14 barnspappa i Targu Mures

Foto: En 14 barnspappa i Targu Mures


Jag är just hemkommen från en resa tillsammans med en reporter från SR som observatör av svenskt biståndsarbete i Rumänien. Det var ett antal kyrkor samt en fristående organisation som var representerade och vars trailer med gåvor vi följde. Jag kommer att skriva mer om detta senare.

Mitt intresse var huvudsakligen inriktat på att se hur biståndet kom romer till del, dels genom fadderverksamhet, riktat familjebistånd och bistånd till olika romska projekt.

Under resans många timmar i en skumpande buss föddes en liten fundering som jag inte kan svara på och därför vill lägga ut för kommentarer.

Den stora gruppen av romer i Rumänien (2 - 3 miljoner) som stadigt växer och kommer att växa under de kommande åren får en hel del hjälp från organisationer lika dem jag följt under min resa, organisationer som ofta har mycket liten kunskap om romsk kultur och sedvänjor och som därför präglas av en viss naivitet.
Min fråga är: Finns det någon organiserad hjälp från romer till romer?
Svenska romer som oftast lever under goda förhållanden (jämförelsevis) skulle kunna bygga nödvändiga broar så att hjälpen når sitt syfte och därmed inte bara inriktas på att lösa enskildas problem med hälsa och fattigdom utan på att skapa en framtid med välutbildade romer i ett land där de snart kommer att vara en betydande del av befolkningen. Kanske finns sådan verksamhet redan och i så fall skulle jag vilja veta mer om den.

Bennie Åkerfeldt
Författare

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

VARFÖR, VARFÖR VARFÖR; är det mestadels rumänier å zigenare och dess trashankiga barn som syns på Stockholms gator som (organiserade och kriminella ovärdiga) TIGGARE

Varför är det så sällan likaledes invandrade & "kringresande" exempelvis kineser...som också finns.verkar och likaledes vandrar världen runt

Sannolikt svar:
För kineserna (mestadels från kommunistlandet Kina...) har inte tid att tigga och gnälla, då de jobbar häcken av sig för att vara självförsörjande, inte belasta svenska skattebetalare, samt har både nedärvd stolthet och mycket större inbyggd värdighet att försöka försörja sina familjer samt att klara sig själva.

Kanske något som ni romer/zigenare(kringresane etc...skulle börja annamma. Eller. Är det för jobbigt?

Romer/zigenare/kringresande... bör f-nimej börja självransaka er själva - först - innan ni börjar gnälla och kräva mer bidrag o.dyl som era manipulerande falska framgångsrikare ful-dubbel-spelande zionisterna/judarna.

De som censurerar verkligheten bör .....!!! 2014-11-02 20:28:56 Anmäl

Det är folk som på fullt allvar påstår att zigenarna kommer ursprungligen från det som idag kallas Indien. Knappast dom kommer från en soptipp nånstans i Kaukasus bergen. Det är en skymf mot Indien att påstå att ziggisarna kommer därifrån.

SvenVildsvin 2013-11-15 20:19:15 Anmäl

Romer kommer aldrig att bli civiliserade..
De har nu haft drygt 500 år i Euoropa utan att kunnat nå några framsteg.
Loppet är kört.

Pandoras ask 2013 2013-11-15 20:17:55 Anmäl

Så...ja...var fortsatt källkritiska och googla, innan ni går på det fortsatta judefinansierade (=uppviglande DN) felvinklade propagandan som vänsterflum-parasiterna på Statsradions bedriver tillsammans med dito vänster-finansierade skönmålande zigenaren/romen/kringresande/tattaren Bennie Åkerfeldt.

Dags att söka PSYKO(iatriker)hjälp för sina komplex 2013-11-15 20:11:51 Anmäl

VARFÖR, VAAARFÖR, VARFÖÖÖR...snyft gnäll snyft snyft (urk)...
händer det bara Bennie Åkerfeldts fortsatt kritiserade folkgrupp.
www.friatider.se/fore-detta-minister-romerna-maste-andra-sin-kultur
"Storbritanniens tidigare inrikesminister David Blunkett varnar för att kravaller kan utbryta i brittiska städer om romerna i landet inte ändrar sitt beteende.

Invånare i staden Sheffield i norra England har börjat patrullera gatorna för att sätta stopp för vad de beskriver som ”antisocialt beteende” av romer som invandrat från Slovakien.

Nu varnar David Blunkett, som var Storbritanniens inrikesminister mellan 2001 och 2004, för att kravaller kan utbryta i staden om inte romerna ”ändrar sin kultur”, skriver Daily Mail.

Romerna måste bland annat sluta upp med att skräpa ned och börja skicka sina barn till skolan, sade Blunkett, som också uppmanade polisen att se till att romerna inte är ute och hänger på gatorna hela tiden.

ÖPPEN FRÅGA: Varför såssiga Statsradion & komplexfyllde gnälliga bidragstagsvurmande zigenaren B. Å. behöver man ALDRIG läsa samma b-shit. om de hårt arbetande dito invandrade och "kringresande" kinesiska utvandrarna. Eh

Ni har INGA hederliga vinnande argument kvar! 2013-11-15 20:05:00 Anmäl

Många (ur-)svenskar hjälper hellre nödställda i Filippinerna än Tensta ochh/eller kriminella tiggande (oftast kriminella) romer
www.friatider.se/insandare-jag-hjalper-hellre-filippinerna-an-tensta

2013-11-15 19:55:11 Anmäl

Var källkritisk när du läser inlägg här nedan. Anonyma rasister gör allt för att sprida desinformation för att späda på främlingshatet på nätet.

Första frågan man bör ställa sig är naturligtvis VARFÖR de känner behov av att vara anonyma...?

Nästa fråga är om vi i några andra sammanhang plockar ut domstolshandlingar eller enskilda händelser för att från dem dra slutsatser om hur ett folk på 20 miljoner människor ÄR...?

Bennie Åkerfeldt 2013-11-15 19:50:28 Anmäl

VARFÖR, VARFÖR VARFÖR; är det mestadels rumänier å zigenare och dess trashankiga barn som syns på Stockholms gator som (oraniserade) TIGGARE

Varför är det så sällan likaledes invandrade & "kringresande" kineser.

Sannolikt svar:
För kineserna (från kommunistlandet Kina...) har inte tid att tigga och gnälla, då de jobbar häcken av sig för att vara självförsörjande, inte belasta svenska skattebetalare, samt har både nedärvd stolthet och inbyggd värdighet att försöka försörja sina familjer samt att klara sig själva.

Kanske något som ni romer skulle börja annamma. Eller. Är det för jobbigt?

Romer bör börja självransaka er själva 2013-11-15 19:26:13 Anmäl

...och då ska man dessutom notera att dessa RESPEKTERADE och alltid välkomna...till skillnad mot er romer...hårt arbetande icke bidragstagande familjelojala KINESER kommer från ett kommunistland.

Det ni vänsterflum-parasit-ljugande-journalister på Statsradion

2013-11-15 19:04:54 Anmäl

Haru' hakat upp dig. Slut på vinnande argument tydligen.

Bevisar återigen bara att ni självutnämnda bidragstagande ziggis-gnällisar inte har några vinnande argument att komma med.

Varför är dito kringresande utvandrade kineser mer respekterade än NI?

Varför behöver inga - alltid, alltid - så hederligt hårt arbetande kineser "försvaras" av statsbidragande vänsterflum-journalistparasiter på SVERIGES RADIO...såsom ni tiggande romer alltid synes behöva?

2013-11-15 19:01:04 Anmäl

Var källkritisk när du läser inlägg här nedan. Anonyma rasister gör allt för att sprida desinformation för att späda på främlingshatet på nätet.

Första frågan man bör ställa sig är naturligtvis VARFÖR de känner behov av att vara anonyma...?

Nästa fråga är om vi i några andra sammanhang plockar ut domstolshandlingar eller enskilda händelser för att från dem dra slutsatser om hur ett folk på 20 miljoner människor ÄR...?

Bennie Åkerfeldt 2013-11-15 18:49:26 Anmäl

Jasså?

VÅGA ha MODET att göra det på - exempelvis - flashback också dåra.

Förty att fortsätta skriva på obskyra såssiga-vänster-flum-webbsighter...såsom Nyhetsväckets delvis jude-finansierade platser, är bara modigt och uthålligt OM man inte delar deras hycklande falska filosofi.

Finns bara en modig fighter som gör det...nämligen

T.W. 2013-11-15 18:43:17 Anmäl

Du blir kanske trovärdig när du talar om MOD om du vågar sätta ut ditt namn och därmed stå för dina åsikter.
Jag jobbar öppet - varje dag - med att stå för mina åsikter i tal och skrift.

Bennie Åkerfeldt 2013-11-15 17:59:59 Anmäl

Jamen, våga nu ta ut pinnen därbak och ta dig sammans och se till att VÅGA ge dig ut och debattera - tillsammans - med SR-kompisarna på (exempelvis) flashback.

Eller är ni rädda att förlora debatten, på förhand?
Dåligt självförtroende, för ni vet att ni har felaktiga felvinklade argument, på förhand?

Losers - innan ni ens VÅGAT börja? 2013-11-15 17:52:44 Anmäl

Det är väl alla människors rätt att hata vem man vill?

Att HOTA är däremot olagligt redan.

Blanda inte ihop begreppen.

Ej rasist - men avskyr kriminella 2013-11-15 17:47:51 Anmäl

Var källkritisk när du läser inlägg här nedan. Anonyma rasister gör allt för att sprida desinformation för att späda på främlingshatet på nätet.

Första frågan man bör ställa sig är naturligtvis VARFÖR de känner behov av att vara anonyma...?

Nästa fråga är om vi i några andra sammanhang plockar ut domstolshandlingar eller enskilda händelser för att från dem dra slutsatser om hur ett folk på 20 miljoner människor ÄR...?

Bennie Åkerfeldt 2013-11-15 17:45:49 Anmäl

Är det inte bättre att Bennie Åkerfelt tillsammans med sina kompisar på Statsradion vågar visa lite bättre civilkurage och vågar sig ut på - exempelvis - flashback direkt och debatterar ÖPPET där, istället för att sitta här på socialist- och judefinansierade Nyhetsväcket och häcka.

Här, där nästan INGEN alls vill läsa hans snyft och gnäll-artiklar.
www.flashback.org/t2225286p153

T.W. 2013-11-15 17:39:31 Anmäl

Jag tror att Skojarnämnden aka Säkerhets och integritetsskyddsnämndens beslut är "färgat" av den mediahets som varit kring det här. Lägg härtill romernas egen nästan TOTALA OFÖRSTÅELSE OCH BRIST PÅ OBJEKTIVT TÄNKANDE, samt det hetsande som många av dem ägnat sig åt i tidningar och debattprogram.

Registret är för vitt och brett hette det också. Är det poliserns fel att att denna människoart enbart gifter sig med sina egna och att det därmed kan bli ganska vidsträckta släktled ?

Avslutningsvis, så hävdar jag bestämt att den här" rom"-registreringen var en sådan som normalt förekommer vid polisutredningar och hade detta gällt t.e.x svenskar så hade registret aldrig bedömts som olagligt. På någon enda punkt.

Men det är dock en liten tröst att utredarna inte gick på lögnerna om att registret enbart skulle vara baserat på etnicitet.
www.flashback.org/t2225161p136

Celeron 2013-11-15 17:31:15 Anmäl

Var källkritisk när du läser inlägg här nedan. Anonyma rasister gör allt för att sprida desinformation för att späda på främlingshatet på nätet.

Första frågan man bör ställa sig är naturligtvis VARFÖR de känner behov av att vara anonyma...?

Nästa fråga är om vi i några andra sammanhang plockar ut domstolshandlingar eller enskilda händelser för att från dem dra slutsatser om hur ett folk på 20 miljoner människor ÄR...?

Bennie Åkerfeldt 2013-11-15 17:24:00 Anmäl

Verkligheten torde väl vara bevis nog...

VARFÖR, VARFÖR, VARFÖR, är just zigenaren/romen/tattaren/kringresande (eller hur hans släktskap ska beskrivas?) så avskydda?

Inget annat folkslag (förutom judar) är ju so fortsatt avskydda,tidvis.

VAD kan detta bero på?

Anonyma rasister - NEJ - glöm det.

Svenskar är INTE ALLS rasister utan orsak. Och i erat fall beror det INTE ALLS på att svenskar skulle vara rasister! Inte alls...

Men svenskar är trötta på kriminalitet och på gubbar som - tillsammans med Statsradion & Gunne Gunnmo & folkpartisten Maria m.fl. - försöker försköna sitt eget folkslags FORTSATTA kriminalitet, samtidigt som de tigger mer pengar och bidrag.

Tigger, tigger och tigger.

2013-11-15 17:13:42 Anmäl

Var källkritisk när du läser inlägg här nedan. Anonyma rasister gör allt för att sprida desinformation för att späda på främlingshatet på nätet.

Första frågan man bör ställa sig är naturligtvis VARFÖR de känner behov av att vara anonyma...?

Nästa fråga är om vi i några andra sammanhang plockar ut domstolshandlingar eller enskilda händelser för att från dem dra slutsatser om hur ett folk på 20 miljoner människor ÄR...?

Bennie Åkerfeldt 2013-11-15 17:03:24 Anmäl

Var källkritisk när du läser förskönande beskrivningar av (en uppenbarligen mindervärdes-komplexfylld zigenar-) person som blint fortsätter försöka försvara ett bevisligen historiskt kriminellt folkslag, samt som fegt fortsätter dra fram "rasistkortet" istället för att våga se verkligheten och främst istället försöker rensa upp bland sina egna kriminella...

Varför rensar de inte istället och heller bland sina egna kriminella?

Kriminella som bevisligen inte enst drar sig för att grovt misshandla och råna försvarslösa åldringar.

Ingen rök utan eld.

Fråga dig själv istället VARFÖR just ni är så fortsatt avskydda!?

2013-11-15 16:50:11 Anmäl

Var källkritisk när du läser inlägg här nedan. Anonyma rasister gör allt för att sprida desinformation för att späda på främlingshatet på nätet.

Första frågan man bör ställa sig är naturligtvis VARFÖR de känner behov av att vara anonyma...?
Nästa fråga är om vi i några andra sammanhang plockar ut domstolshandlingar för att från dem dra slutsatser om hur ett folk på 20 miljoner människor ÄR...?

Bennie Åkerfeldt 2013-11-15 16:38:09 Anmäl

"Att ha fördomar om ett folkslag är att ha en förutfattad mening om deras karaktär och beteende, men när det gäller romer har vi för länge sedan passerat detta stadium och efter 500 år av förvärvd insikt vet vi vad vi har att vänta oss när vi träffar på dem."
avpixlat.info/2013/11/14/fangelse-och-utvisning-for-rumanskt-zigenarpar-for-brutala-aldringsran/

Sveriges Radio 2013-11-15 16:23:31 Anmäl

Majoritet av SR:s zigenarredaktion kopplad till kriminalitet
avpixlat.info/2013/11/10/majoritet-av-srs-zigenarredaktion-kopplade-till-kriminalitet/
ZIGENARKRIMINALITETEN Alla kanske inte känner till det, men blir säkert inte förvånade över att politiskt korrekta Sveriges Radio håller sig med en särskild zigenarredaktion, Radio Romano. Av allt att döma har man haft problem med att rekrytera bra folk för nu visar det sig att fyra av sju anställda på redaktionen är kartlagda av polisen för kopplingar till zigenska kriminella nätverk.

De redaktionsmedarbetare som figurerar i polisens kartläggning är Peter Lindberg, Adam Szoppe, Ramona Mutto och ytterligare en vars namn inte uppges. I flera fall har även släktingar till medarbetarna ådragit sig polisens uppmärksamhet. Det är oklart om de uppdagade omständigheterna kommer att leda till några uppsägningar på redaktionen. Flera av de kartlagda har tidigare rapporterat kring Skånepolisens register över kriminella zigenare och därmed, vid sidan av SR:s allmänna politiska slagsida, befunnit sig i en uppenbar jävssituation som inte är förenlig med public service-uppdragets krav på opartiskhet.
sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=5698651

Peter Wolodarski, jävig jude 2013-11-11 10:26:11 Anmäl

Ursprungligen postat av Bartolo på fb:
"Jag håller med om att det är synd att kollektivt straffa romer för sådana här saker. Vi borde vara bättre på att göra skillnad. Vissa romer lever ett normalt svenssonliv och har anpassat sig bra till det samhälle vi alla lever i.

Däremot vet jag inte vad man ska säga om de romer som ännu lever inom en kriminell utanförkultur och som faktiskt RETAR GALLFEBER på hela samhället överallt där de drar runt."

Tolvan svarar: "Om dessa skötsamma romer (som jag vet finns) satte lite press på sina egna istället för att komma med bortförklaringar... "
www.flashback.org/t2241456p54

...samt sluta med att alltid sätta på sig den där numera illaluktande offerkoftan. Det finns en berättigad orsak till att de är så föraktade: Deras fortsatta brottsstatistik, även i Sverige, talar för sig själv nämligen.

2013-10-22 10:16:48 Anmäl