The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

Tiggande romer

Inrikes 2013-07-17 18:05:05 Visningar: 3 256 Anmäl nyheten

Romsk man

Foto: Romsk man


I Europa lever idag omkring 12 - 15 miljoner romer varav de flesta under fattigdomsgränsen. De saknar ofta sådant som rinnande vatten, el och telefon. Många av de vuxna är analfabeter, en betydande andel av barnen fullföljer inte grundskolan.
Förklaringen är väl dels att det saknas tradition att organisera sig bland romer och att arbeta politiskt, och dels, det som är ännu värre, en starkt utvecklad apati.

Varför misslyckas de flesta försöken till integration av romer? Varför ser man ingen egentlig förbättring av deras situation?

Vad gör man åt den apati som fått ett folk som nästan alltid varit på vandring att inte ens vilja flytta sig till nästa stad? (Med tanke på detta blir de europeiska politikernas och där även de svenska politikernas rädsla för bidragsturism och ”tiggarinvationer” något mycket naivt.)
Hur hjälper man detta folk ”utan ansikte”, som oftast ses som en företeelse och inte som individer, tillhörande en etnisk folkgrupp med samma rättigheter som alla andra invånare i Europa, att få möjlighet och tilltro till utbildning, att få arbete och att bryta ned sin apati och få tillbaka lusten till livet. Detta utan att betala priset att tvingas ge upp sin etnicitet, kultur, traditioner och språk?
Frågor som dessa saknas i den pågående debatten i Europa. Däremot trappas rasism, främlingshat och antiziganism upp vilket lett till nya rubriker.

Jag träffade idag ett romskt par utanför en av butikerna i Kinna. De var mycket rädda att uppge sina namn och tveksamma till att jag skulle få fotografera dem, eftersom de hört att romer blir utvisade också från Sverige.

Den Tyske författaren och nobelpristagaren Günter Grass menar att:

”Romerna är de sanna européerna. De känner inga gränser”

Text/bild: Bennie Åkerfeldt

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

SKRÄP-MÄNNISKOR
www.nordfront.se/zigenare-avhystes-fran-lager-var-avforing-overallt.smr
SMÅLAND. Ett antal zigenare hade olagligt slagit läger i ett vedskjul och en jordkällare utanför Överum. Efter att ha hotat med vite tvingades polisen avhysa personerna från platsen.

De första klagomålen om det olagliga lägret utanför Överrum inkom till miljö- och byggnadsnämnden redan i september i fjol. Nämnden gjorde flera besök på platsen och för varje gång hade nedskräpningen i området förvärrats. Platsen blev en sanitär olägenhet med avföring och skräp överallt.

— Det var avföring och toalettpapper överallt och de hade bott på ett väldigt olämpligt sätt, säger Gunnar Ege vid Västervikspolisen.

Ägaren av fastigheten hade kontaktats ett flertalet gånger angående det olagliga zigenarlägret utan att personen vidtagit åtgärd. Till slut svarade han inte längre i telefon och Miljö- och byggnadsnämnden tog beslutet att belägga ägaren med vite om inte denne löst problemet inom två veckor.

Polisen menade dock att läget var akut. Bland annat eldade man i en tunna inne i vedskjulet och hade anordnat en provisorisk rökkanal ut genom väggen för att avleda röken. Därför valde man att agera direkt och själva avhysa zigenarna.

— Vi har genomfört en avhysning. Det såg inte alls bra ut, säger Ege.
www.nordfront.se/sd-vill-stoppa-utdelningen-av-medborgarskap.smr
INRIKES. Sverigedemokraterna vill nu stoppa nya medborgarskap för att få tid till att se över högre krav som ska gälla för att få bli medborgare i Sverige. Hela den politiska oppositionen är emot förslaget.

Sverigedemokraterna tycker att det är alldeles för lätt att bli medborgare i Sverige och att kriterierna måste ändras för att medborgarskapet ska bli betydelsefullt.

— Det ska vara en väsentlig skillnad mellan att vara medborgare och inte vara det. Det ska kännas som att man uppnått något, menar Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

Man förslår därför ett stopp i utfärdandet av nya medborgarskap innan en utredning om högre krav är färdig. Man har ännu inte presenterat några konkreta krav för ett starkare medborgarskap, men Åkesson nämner bland annat kunskaper i svenska, kunskaper om svenska samhället och svenska värderingar. Vidare menar han att en medborgare ska få större tillgång till landets välfärd än personer med enbart permanent uppehållstillstånd.

— Jag tycker att det ska vara en skillnad i tillgång till bidrag, välfärd och viss offentlig service, säger han.

Förslaget är Sverigedemokraternas sätt att få invandrare att sträva efter snabbare integrering i samhället. Partiets strävan efter en bättre integrering av invandrare i det svenska samhället har länge varit en del av SD:s så kallade öppna svenskhet.

2016-02-24 12:35:48 Anmäl

Vi måste vara vaksamma och informera mot antiziganism.

2016-02-19 16:59:39 Anmäl

VI ÄR MÅÅÅNGA SOM TYCKER LIKADANT...om er dessa skräpmänniskor och civili(S)ationsha(V)erister:

EU-migrant' är PK-svenska för 'rom', som är PK-svenska för 'zigenare'. Eller som vi brukade säga här på Flashback:
Citat: "Och jag kallar dom som bekant zigenare, jag kan bokstavera för dig, j-ä-v-l-a r-ö-v-a-r-p-a-c-k."

"Lås in hela högen för brott mot griftefriden. Det är, på riktigt, olagligt att skända gravar i Sverige."
www.flashback.org/sp56378715

"Fyfan vad vidrigt. Får jag se zigenare i närheten av kykrogården mina föräldrar ligger begravda på åker bensindunken fram. Då får både zigenare och politiker det varmt om baken."

"Vi har de svenska godhetsknarkarna att tacka, de som skänker pengar. Det är som att ge näring åt bakterier."

" Komplext? Vad är det som är komplext?
Att Sverige är sjukt?
Att politiker slänger ut massa dravel?
Vi har varit naiva? Öppna hjärtan? Bli berikade i alla öppningar?
Vad är komplext era jävla horungar till politiker?"
Världens soptipp 2016= Sverige"

The.Whistleblower 2016-02-19 14:39:31 Anmäl

SLÖSERIET MED VÅRA SKATTEPENGAR FORTSÄTTER: Nu ska man slösa bort ytterligare 20 miljoner för att "forska om rasism". Men institutet har mötts av massiv kritik från forskare runt om i Sverige
unvis.it/www.dn.se/debatt/nya-rasisminstitutet-alltfor-styrt-av-politiska-agendan/
Så när Segerstedtinstitutet i fjol inrättades vid Göteborgs universitet möttes detta regeringsstödda projekt av kritik för att inte inbegripa forskning om rasism. Men nu ger regeringen 20 miljoner kronor till Vetenskapsrådet, som i samråd med Forskningsrådet Forte ska utlysa medel för ett nationellt forskningsprogram om rasism. En rad forskare på Göteborgs universitet bojkottade invigningen av Segerstedtinstitutet.
www.gp.se/nyheter/sverige/1.2801511-forskare-bojkottar-nya-segerstedtinstitutet
Ovetenskapligt och med risk att späda på rasism. Det menar 18 forskare från GU kännetecknar det nya Segerstedtinstitutet, som därför valde att bojkotta invigningen.

Sluta forska - kasta ut skräpet bara 2016-02-19 10:36:33 Anmäl

Vi måste vara vaksamma på att rasismen ökar. Alla skolor borde beställa böckerna om Katitzi.

2016-02-18 15:37:13 Anmäl

SKRÄP-MÄNNISKOR: "Tiggare bajsade ner kyrkogård"
www.friatider.se/tiggare-bajsade-ner-kyrkog-rd
Kyrkogården i Ulleråker användes som soptipp och dass av de romska tiggare som ockuperar en parkeringsplats bredvid. Området tvingades saneras – men de romerna får bo kvar...

Thord Engström, enhetschef vid Uppsala kyrkogårdar, bekräftar för UNT att kyrkogården i Ulleråker fick saneras i torsdags.

Anledningen är att det har hittats avföring och avfall innanför kyrkogårdens murar.

– Det såg för hemskt ut. Det är klart det känns jobbigt för oss som arbetar med att hålla kyrkogårdarna fina, säger Engström.

Skräpet och avföringen kommer från en grupp så kallade EU-migranter som har bosatt sig med sina husvagnar på parkeringsplatsen bredvid kyrkogården. Men kommunen har inte begärt att romerna ska avhysas trots att de ockuperar marken illegalt.

Istället ska man från kommunens sida nu försöka inleda en "dialog" med ockupanterna, säger idioten Ingrid Anderbjörk, avdelningschef vid Stadsbyggnadsförvaltningen i Uppsalas sjuka kommun, till UNT.

Dialogen bör lyda: UT med er! Börja jobba i ert egna hemland!

2016-02-17 16:40:24 Anmäl

DAGS ATT SÄRBEHANDLA BIDRAGS-PARASIT-PACKET!!!
www.flashback.org/t2628853p294
"Likhet inför lagen och att ställa samma krav på romerna som på andra besökare eller medborgare borde vara en självklarhet. OBEGRIPLIGT hur det kan bli sån press på berörda politiker att de står och svamlar och känner press att ge specialservice åt ockupanter."

Slödder packet = Romerna kan väl sova hemma hos politikerna så får våra genomkorrupta floskler-svamlande LÖGNAKTIGA politikern öppna sina svarta svarta genomkorrupta hjärtan. Aaah; men just det ja...det var ju bara det sedvanliga tomma floskler-svammlet från 7-rövare-klövern som vanligt.

Sluta (s)ärbehandla- UT MED PACKET! 2015-11-03 20:32:18 Anmäl

NOG MED SÄRBEHANDLING
I helgen ska Malmös stora EU-migrantläger börja tömmas.Ingen ska få slå läger på privat eller offentlig mark, säger Martin Valfridsson, regeringens samordnare för utsatta EU-medborgare.
www.metro.se/nyheter/samordnare-forbud-mot-migrantlager/HdzojE!q9dY0LixuK3EYaYnrvbpmQ/
– Man kan inte särbehandla en grupp i samhället. Vi har ingen nationell tak-över-huvudet-garanti. Vi avhyser i storstäderna till och med barnfamiljer som inte kunnat betala sin hyra utan ersättning.

Martin Valfridsson, regeringens samordnare för utsatta EU-medborgare, i SR Ekots lördagsintervju om att ingen ska få slå läger på privat eller offentlig mark.

Ut med packet om de inte kan betala för sig 2015-11-02 08:05:20 Anmäl

DU BETALAR...

Lika värde?

Folktandvården i Östergötland erbjuder specialpris för tiggande romer, men inte för fattiga svenskar...
www.friatider.se/chockhojd-tandlakaravgift-tiggare-nu-far-de-betala-50-kronor
Efter en folklig proteststorm mot att tiggande romer i Östergötland erbjudits gratis tandvård har landstinget nu beslutat ta betalt av tiggarna – från och med nu ska de därför betala 50 kronor per besök, rapporterar Corren.
Gilla artikeln på Facebook
Dela och skriv ut

Det var efter att tandläkaren Jimutha Malalatunga beslutat sig för att använda skattemedel och landstingets resurser för att ge tiggarna gratis tandvård som en folkstorm bröt ut bland de boende i länet.

– Folk trodde att det var vård som kostar en massa. Men det var akutvård. De är otroligt smärttåliga. Vanligtvis ser jag ingen som klarar av så svåra hål. Det var ingen skönhetsbehandling, och det handlade om att jag hade lite fritid över, säger hon till Corren.se.

Nu har landstinget tillslut gett efter för de fokliga protesterna och ska framöver ta ut en avgift på 50 kronor för de så kallade "EU-medborgare" som behöver hjälp med dåliga tänder.

För fattiga skattebetalande svenskar med akut tandvärk ligger däremot prislistan fast. En akut tandläkarbehandling av det slag som de tiggande romerna erbjuds för en femtiolapp kostar för en svensk åtskilliga tusenlappar.

Folktandvården bekräftar: Akut tandutdragning kostar 1.500:- för fattiga svenskar och 50:- för romska tiggare
www.friatider.se/folktandvarden-bekraftar-akut-tandutdragning-kostar-1500-svenskar-och-50-tiggare
Folktandvården i Östergötland bekräftar nu att medan svenskar får betala fullpris för sina akuta tandläkarbesök, något som går på runt 1500 kronor, får tiggande romer samma vård för bara en femtiolapp.
Gilla artikeln på Facebook
Dela och skriv ut

Att tiggare får akutvård för bara en femtiolapp medan svenskar får betala flera tusenlappar – en av våra läsare blev skeptisk när han läste gårdagens artikel. Han bestämde sig därför för att ringa upp Folktandvården i Linköping för att låtsas vilja beställa tid för tandutdragning och passade på att spela in samtalet.

Den jourhavande tandläkaren, som presenterar sig som Mona, berättar att en akut tandutdragning för en svensk kan bli en ganska dyr historia:

– Ett normalt akutbesök ligger någonstans runt 1500 kronor, säger hon till vår läsare.

– Men om jag är tiggare då? undrar Fria Tider-läsaren.

– Då kostar det femtio kronor, bekräftar Mona.

DU betalar... 2015-02-07 23:29:25 Anmäl

Bra agerat Norge! Det är nog nu.
avpixlat.info/2014/06/10/nationellt-tiggeriforbud-i-norge/
TIGGARPLÅGAN Den norska regeringen har idag röstat för ett kommunalt tiggeriförbud, med reservationen att frågan tas upp åter igen nästa år och då avseende ett nationellt förbud.

Enligt Dagbladet ska regeringen kalla till presskonferens kl 17 för att berätta mer om beslutet, som innebär att kommunerna ges möjlighet att själva bestämma huruvida de vill ha ett tiggeriförbud eller inte.

Høyre, Fremskrittspartiet och Senterpartiet står bakom beslutet, och därmed sällar sig även Norge till den stora skara europeiska länder som har ett dylikt förbud, medan politiker i Sverige istället bygger speciella campingplatser för dessa grupper. Detta är också ytterligare ett fall där SD-politik är regeringspolitik i andra normala europeiska länder.
imgi.se/image.php?di=JHBN

Elefanten i rummet 2014-06-10 17:41:38 Anmäl

Tack SD, bara för detta rakryggade modiga beslut är ni värda en röst:

"Förbjud tiggarna."
www.flashback.org/t2364173
Det är ett av Sverigedemokraternas huvudbudskap i partiets EU-valkampanj som dras igång i dag.

– Vi är det enda parti som säger att vi vill förbjuda tiggeri i Sverige, säger Kristina Winberg, partiets toppkandidat i EU-valet.
www.expressen.se/nyheter/sd-vill-forbjuda-tiggeri-vi-ar-det-enda-partiet/

En ovärdig man...tigger. En värdigare arbetar 2014-04-26 17:20:02 Anmäl

Vad har EU bidragit med?

Jo, det här:

"det dykt har upp flera som sitter och tigger på våra gator även i Umeå. En del sitter som om man tror att de har allvarliga handikapp. Tiggarna transporteras ut med fina Mercedes och BMW. Personer som setts sitta med käpp och skaka och ser ut att må riktigt dåligt kan sedan ha setts springande och snattat oxfilé."

[...]"Om det är organiserat eller inte är svårt att bedöma. Är det fattiga människor från kanske främst från Rumänien och utnyttjas är det ännu värre. ”, skriver han på sin blogg.

Read more: www.exponerat.net/s-politiker-anklagas-for-framlingsfientlighet-efter-sanningsenligt-blogginlagg-om-zigenare/#ixzz2zmrL41vH

Tiggeriet från zigenare, främst från Rumänien, ökar och krav reses runt om i landet på ett tiggeriförbud. Men det vill inte bögen Fredrick Federley, (C) vara med om. ”Det vore som att förbjuda en sjukdom”, säger han.

Fredrick Federley, riksdagsledamot och kandidat till EU-parlamentet för Centern, besökte Gävle på tisdagen och deltog i en debatt om det i Sverige alltmer utbredda tiggeriet. Debatten hade sin utgångspunkt i ett uttalande som moderate riksdagsmannen Lars Beckman gjort, och detta var att tiggeri bör förbjudas.

Den ståndpunkten är han inte ensam om – till exempel finns ett sådant förbud i Danmark – men för den verklighetsfrånvände liberalen Fredrick Federley är det fel väg att gå.

– Det är fattigdomen vi ska bekämpa, inte de fattiga människorna, säger han.

I dag finns tiggare i minst 60-70 kommuner i Sverige, dessa kommer från bland annat Rumänien och Bulgarien och i stort sett alla är zigenare.

Read more: www.exponerat.net/federley-c-tiggeri-ar-som-en-sjukdom-och-organiserad-brottslighet-ar-en-skrona/#ixzz2zmrZIfxx

Förbjud tiggeriet / SD 2014 2014-04-24 09:37:39 Anmäl

Polisen: Irritationen över tiggarna växer hos allmänheten
Ungdomsgäng som attackerar med sten, butiksägare som kastar vatten och instagramkonton som kallar tiggarna ”samhällsförfall”. Och enligt polisen växer irritationen hos allmänheten.

- ”Det är en händelseutveckling vi inte har förutsett”
www.metro.se/nyheter/polisen-irritationen-over-tiggarna-vaxer-hos-allmanheten/EVHndc!4hnYEtGcm1m2/

Sverige i fritt fall 2014-04-04 09:26:13 Anmäl

Blatte-blandat förortsgäng attackerade "tiggande" romer/zigenare:
www.friatider.se/ungdomsgang-attackerade-romer
Nike999 : - "Det må vara att vi håller på med näthat, enligt vissa. Men bränna andras bilar, råna och misshandla andra människor eller kasta ner dottern från balkonger gör vi iaf inte. Inte heller attackerar vi tiggare heller.

Det är VI som är de toleranta. Det är VI som är fredliga.
Bara en idiot kan förneka det."

I Kista är nästan 99,99% av befolkningen invandrare 2014-04-02 18:17:46 Anmäl

RESPEKT - till en sanningssägande rumänsk minister Damian Draghici,

Till skillnad mot FlosklerPartiet (FP) som fortsätter försöka vinna flosklerpoäng
www.svd.se/opinion/brannpunkt/fp-forsoker-vinna-godhetspoang_3404650.svd
Toppkandidaterna för FP i vårens EU-val, Marit Paulsen och Cecilia Wikström, skriver att romer kränks i Europa och att man vill se länder straffade för denna påstådda diskriminering (Brännpunkt 25/3). Sant är att en stor del av gruppen romer har väldigt svårt att bli en fungerande del av samhället, oavsett vilket land det handlar om. Sant är också att fördomar finns om romer runtom i Europa. Felet som FP gör att helt utgå från att problemet enahanda skulle vara den samlade majoritetsbefolkningen i Europa.

Vi undrar vilken inställning den romska gruppen har till arbete i Sverige, eller skola för den delen? I Malmö stad gjorde man en undersökning som visade att endast 10 procent av romerna har ett arbete. När det kommer till att ta studenten är det samma deprimerande siffror, 10 procent.

Situationen som den ser ut idag är att romer tyvärr många gånger ratar skolplikten samt i alltför många fall nästan helt grundar sin inkomst på bidrag i olika former. Dessa siffror går inte ens att återfinna bland nyanlända utlänningar oavsett vilken grupp man studerar. Vi menar att en del i förklaringen går att finna hos den ursäktande attityd som svenska etablissemanget intagit samt att romerna själva inte tar ansvar för sin egen situation.

När det kommer till gruppen tillresta romer, företrädesvis från Rumänien, hävdar FP att vi i Europa har ett gemensamt ansvar för samtliga människor boendes i det samarbete som kallas EU. Detta är helt felaktigt och går emot hela grundtanken om att fri rörlighet förutsätter att denna frihet inte missbrukas. Författarna har inga som helst konkreta förslag till hur vi här och nu löser problemet med masstiggeri i snart varje svensk stad. Vi ser ett utbrett tiggande som leder till att Sverige allt mer liknar ett u-land som saknar socialt skyddsnät. Det är även många gånger ett moraliskt bedrägeri som dessa tiggare ägnar sig åt genom spelade handikapp och att det i vissa fall är mycket välorganiserat.

Rumäniens integrationsminister i romfrågor var nyligen på besök i Sverige och uttalade sig om att romerna själva utmålar sig som offer och inte gör tillräckligt mycket åt sin egen livssituation. Han sa även följande: ”Det går att hitta jobb. Men vissa tycker att det är enklare att försörja sig genom att tigga”. Till saken hör att Damian Draghici, som ministern heter, själv är rom.

Det är uppenbart att den rumänska ministern talar klarspråk medan FP sysslar sig åt att lägga dimridåer i hopp om att vinna godhetspoäng istället för att diskutera människors ansvar. Här gör man den romska minoriteten en björntjänst. Det går också i FP:s retorik notera helt avsaknad av den olägenhet som masstiggeriet utgör när det kommer till oss som ska bo här i Sverige, våra barn, affärsbiträden, tunnelbaneresenärer, och andra som konstant utsätts för påstridiga försök.

Sverigedemokraterna anser att det är orimligt att våra städer ska ha ett omfattat organiserat tiggeri med bas i länder som är medlemmar i EU. Det är inte vad som lovats när Rumänien gick med i EU och det har kommit som en chock för de flesta svenskar att detta kan fortgå.

Det är befriande att partier som FP avslöjar att de inte tänker göra något åt det utbredda masstiggeri som här och nu råder i Sverige. Det är dags att Sverige agerar offensivt i EU och inleder förhandlingar direkt om införande av visumtvång mot länder som missbrukar den fria rörligheten. Vi vill också omförhandla andra avtal där den troliga effekten rent praktiskt blir ett utträde ur det överstatliga EU.

RESPEKT till Damian Draghici 2014-03-26 14:07:49 Anmäl

När S-valledaren Jan Larsson i höstas fällde slirande kommentarer om att jobb i Sverige ska reserveras åt svenskar föranledde det inte alls någon rättelse från partiledaren Löfven....

...SD:s stöd i LO-gruppen är över 15 procent, samt fortsätter öka.
www.dn.se/ledare/huvudledare/akessons-vagmastarvals/

Välkommen till verkligheten 2014-03-18 09:26:02 Anmäl

Rasismen blir starkare igen. Fördomarna bubblar upp. Romer är lika starka motståndare till våldtäkter och brottslighet som alla andra folk. Men rasisterna lyfter fram dom enstaka dåliga exemplen.

2014-03-17 14:26:38 Anmäl

Den syniska, omänskliga permafrosten breder ut sig. Världen blir kallare och krigsskrammlet börjar höras igen. Ingen som känner igen sig? Allt har ju redan skett så många, många gånger...

Bennie Åkerfeldt 2014-03-17 10:00:08 Anmäl

Kompakt stöd för tiggeriförbud – bland väljarna
www.friatider.se/kompakt-stod-for-tiggeriforbud-bland-valjarna
I bjärt kontrast till Sveriges medie- och politikerkår vill en klar majoritet av det svenska folket förbjuda tiggeri, visar en opinionsundersökning som TT låtit utföra.

På frågan ”tycker du att det är ett bra eller ett dåligt förslag att förbjuda tiggeri?”, svarade 56 procent av de tillfrågade ja. Endast 23 procent menade att det var en dålig idé.

Starkast var stödet för ett förbud bland M- och SD-väljare, där 69 respektive 87 procent var för.

Michael Anefur (KD), nationell hemlöshetssamordnare, menar att det inte fungerar med så kallade enkla lösningar, som att förbjuda tiggeri.

- Ska man lösa det här på sikt handlar det om att åtgärda det i hemlandet, säger han till TT.

Flera svenska kommuner har lokalt försökt att förbjuda tiggeri, men besluten har i samtliga fall rivits upp i högre instans.

Från liberalt håll har det på senare tid höjts röster med krav om att öppna för att låta människor från tredje världen fritt bygga kåkstäder runt om i Sverige.

2014-03-17 09:48:44 Anmäl

Tre personer som tiggde i Södertälje Centrum avhystes och bötfälldes för brott mot de lokala ordningsstadgarna. – Vi tyckte det var värt att prova det här verktyget på den här platsen, säger Erik Åkerlund, chef för ordningspolisen i Södertälje som fått nog.
www.metro.se/nyheter/tiggare-botfalldes-i-sodertalje-men-i-stockholm-far-de-sitta-kvar/EVHnaw!Qk5M0dDDyfow/

2014-01-23 18:10:47 Anmäl

VALFLÄSK AV FLOSKLERPARTIET....inget att ta på allvar:
"Vi ska inte förbjuda tiggeri eller stoppa den fria rörligheten. Vi ska ...erbjuda humana villkor till alla oavsett etnicitet och ursprung. Så måste svaret bli gentemot den enskilda. Men till Rumänien och andra måste svaret bli lika klart: Ni kommer att få betala för att ge era medborgare anständiga villkor. Antingen genom ett socialt skydd som i hemlandet utsträcks till alla eller genom att vi skickar räkningen till er."
www.dn.se/debatt/lat-rumanien-betala-notan/
”Låt skattebetalarna betala för tiggarna”
www.svd.se/nyheter/inrikes/lat-skattebetalarna-betala-for-tiggarna_8914574.svd
Vad sägs om att börja utbilda sig...och sedan arbeta hederligt?

2014-01-21 12:08:54 Anmäl

Det var då på tiden att Floskler-Partiet (FP) tar bladet från munnen...och vågar kräva att ansvaret tas i det land det ska tagas.

Innan EU-medlemskapet hade vi knappast några tiggare i Sverige!
Se hur det ser ut nu...Eländigt.
www.metro.se/nyheter/fp-krav-lat-rumanien-ta-kostnaden/Hdznau!PDPETz8WiQrqhqdX27Mg/#comments

2014-01-21 09:59:54 Anmäl

TIGGARINVASIONEN Kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm, socialdemokraten Göran Dahlström, har vi uppmärksammat ett flertal gånger eftersom han är en av de lätt räknade sjuklöverpolitiker som vågat ta bladet från munnen i invandringsfrågan och inte låtsas som att vi kan ta emot hur många som helst utan att det finns bostäder, skolplatser och jobb. Nu säger Dahlström också sin mening i den känsliga frågan om EU-tiggarna. Ge dem inga pengar, är hans uppmaning, så kommer de inte hit.

Under rubriken “Jag ger aldrig något till tiggare” berättar Dahlström på sin blogg att tiggare har blivit en allt vanligare syn också i Katrineholm och det är inte utsatta svenskar det är fråga om utan inresta EU-tiggare. Dahlström anför som orsak till att han aldrig ger pengar till tiggare att svenska medborgare inte behöver tigga eftersom vi har ett väl utvecklat välfärdssystem som hanteras av de sociala myndigheterna.

Dahlström påpekar att EU-tiggeriet är en organiserad verksamhet och anser inte att Sverige ska vara det organiserade tiggeriets fristad i Europa. Han efterlyser ökade möjligheter för framförallt polisen att ta itu med problemet och vill inte att stadsbilden i Katrineholm får ett ökat inslag av EU-tiggare. Dessa måste i stället ges bättre förhållanden i sina hemländer, menar Dahlström.

Dahlström konstaterar att var och en i och för sig gör som man vill med sina egna pengar men rekommenderar ändå Katrineholms invånare att i stället skänka pengar till seriösa hjälporganisationer än direkt till tiggare på gatan. Själv ger han inte pengar till tiggare av den enkla anledningen att ju fler Katrineholmsbor som ger EU-tiggarna pengar desto fler EU-tiggare kommer att söka sig till Katrineholm.

"Vill vi ha tiggare i Katrineholm, ge dem pengar så blir de fler. Annars, sluta ge pengar så kommer de inte hit."
dahlstromtycker.katrineholmare.se/2013/12/31/jag-ger-aldrig-nagot-till-tiggare/

2014-01-01 12:08:57 Anmäl

I Oslo hittil i år:

- 400 romere - 136 tatt av politiet for innbrudd i hus/leiligheter
- 450 000 etniske nordmenn - 119 tatt av politiet for innbrudd i hus/leiligheter

- 7 av 19 lommetyver som er arrestert er romenere
www.osloby.no/nyheter/krim/7-av-10-pagrepne-er-rumenere-7230747.html

- 68 av 69 tiggere som ble sjekket av Oslo politiet i en kontroll ifjor hadde kriminelt rulleblad
www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10115279

Lista kunne blitt veldig mye lengre. All statistikk fra Politiet forteller den samme historien. Likevel skriking og mas fra PK folket om diskriminering og forfølgelse av folkgrupp etc etc.

2013-11-24 12:32:57 Anmäl

Polisen bekräftar: Tiggarna är romer och de är här för att stanna
www.friatider.se/polisen-tiggarna-ar-romer-och-de-ar-har-for-att-stanna
Christensen säger sig inte ha några belägg för att tiggarna begår brott eller ingår i kriminella ligor. Samtidigt understryker han emellertid att det ”sker brott där romer förekommer”.

Att de bulgariska och rumänska romerna kommer att stanna i Sverige över vintern bedöms bero på att bland annat Göteborgs kommun, Frälsningsarmén och Stadsmissionen i år ställer upp och erbjuder dem mat och husrum.

Fria Tider uppmärksammade i somras att romer lockas till Sverige därför att kommuner erbjuder dem socialhjälp och betalar deras hemresor.

2013-11-24 12:27:26 Anmäl

"Maria" tvingas dansa för pengar...
www.expressen.se/tv/nyheter/utrikes/maria-tvingas-dansa-for-pengar/
Zigenar par häktade misstänkta för kidnappning
Bortrövad blond flicka funnen i romskt läger i Grekland.
www.flashback.org/t2241456

2013-10-22 18:35:07 Anmäl

Justitieminister Beatrice Ask (M) har - med gott uppsåt - i dagarna krävt ett förbud av ”organiserat tiggeri”. Motiveringen lyder att man måste komma till rätta med den människo­handel m.m. som bevisligen ligger bakom tigge­riet

Men våra sedvanliga PK-Ljugmedier, som uppenbarligen inte låtsats ha sett BBC:s skakande dokumentär "Gypsy Child Thieves" drar de sedvanliga tröttsamma snyftvalserna UTAN ATT FRÄMST TÄNKA PÅ BARNEN!
www.nyhetsverket.se/nyhet/25133/Respektera-Rysslands-antigay-lagar-mot-barn-Wolodarski
Historien upprepar sig...

The Whistleblower 2013-10-22 18:10:38 Anmäl

Postafen

kanske hjälper? 2013-09-23 12:11:51 Anmäl

Jag mår illa när jag läser såna (anonyma förstås) kommentarer, som den här nedan. Det vittnar om en skrämmande människosyn och en dålig insikt i vår egen historia. Det är ju inte så länge sedan vi svenskar fick låna upp pengar till en Amerikabiljett som ibland bara ledde till ett tiggarliv, men som också för många blev vägen till en ny framtid. Att tro att man löser dagens "tiggarproblem" genom att förbjuda dom är ju ett djärvt grepp. Kanske nästa blir att förbjuda sjukdomar - så är vi ju av med dem..?
Bennie Åkerfeldt
Författare

Bennie Åkerfeldt 2013-09-23 11:58:29 Anmäl

Förbjud tiggeri i hela landet
www.svd.se/opinion/brannpunkt/forbjud-tiggeri-i-hela-landet_6111417.svd
Sverigedemokraterna vill som enda riksdagsparti införa ett nationellt förbud mot tiggeri. Anledningen är egentligen mycket enkel: tiggare förstör gatubilden och utgör dessutom ett direkt störande moment för många hederliga medborgare som vistas ute på gator och torg. Att polisen dessutom befarar att en stor del av dessa tiggare har kopplingar till organiserad brottslighet gör inte saken bättre.

Med en konkret lagstiftning mot tiggeri ges polisen möjlighet att forsla bort tiggare och utfärda böter, vilket förbättrar gatumiljön avsevärt. Med Sverigedemokraternas förslag till skärpta regler kring utvisningar får polisen även befogenhet att i större utsträckning utvisa tiggarna, om det visar sig att de är utlänningar. Slutligen kan polisen undersöka om det finns kopplingar till organiserad brottslighet. Alla dessa moment är positiva för samhället och människors trygghet och trivsel.

Ulf Stolt menar att det handlar om att ”skjuta problemet ifrån sig” (Brännpunkt 21/4). Kalla det vad man vill, men det finns ingen anledning att göra gatumiljön sämre bara för att det finns tiggare. Vi har redan idag flera regleringar som avgör hur stadsbilden ska se ut: regler för vilka kläder man får ha respektive inte ha på sig, hur byggnaderna ska se ut och skötas om utvändigt med mera. På samma sätt är det en självklarhet att samhället även har en åsikt om tiggeri, som i väldigt hög grad försämrar den gatubild som Sverige varit så bra på att hantera hittills.

2013-09-23 11:47:40 Anmäl

Dom sitter utanför Netto därför att dom inte har något liv, därför att dom hört om det generösa Sverige och som alla i deras situation sökt efter halmstrån.

Deras behov, primärt, är uppenbara. Jag har naturligtvis hjälpt dem på de sätt jag kan, med pengar. Men jag jobbar också med att försöka sätta fingret i ögat på dem som inte vill se och som inte vill leva upp till alla de goda orden om alla människors lika värde...

Bennie Åkerfeldt 2013-07-17 22:06:58 Anmäl

Tack för att Du tar upp detta lokalt! Ser dagligen hur de flesta går förbi vid Netto och knyter ihop sitt hjärta så gott de kan i semestertider och blundar invärtes och går förbi. Se människan , Ece homo. Hur många klarar det?
Vi behöver veta mera varför de är här och hur vi kan hjälpa till!! Kanske Du kan bidraga med relevant info?

Conny Oscarsson, Kinna 2013-07-17 21:07:59 Anmäl