The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

Sture Bergwall helt frikänd

Inrikes Luleå 2013-07-31 11:19:52 Visningar: 1 376 Visa på karta Anmäl nyheten

Foto: Video från YouTube


Riksåklagaren meddelade på onsdagsförmiddagen att man lägger ned åtalet mot Sture Bergwall, tidigare kallad Thomas Quick, gällande försvinnandet av Charles Zelmanovits. Han försvann efter en skoldans i Piteå 1976 och hans kvarlevor hittades först 17 år senare av en älgjägare.

Därmed är Bergwall friad från samtliga åtta mord han tidigare dömts för.

Läs åklagarmyndighetens beslut här www.aklagare.se/PageFiles/10893/Beslut_Nyman_avid.pdf

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

"I Nepotismkorruptionens Fristat Sverige"...tillåts mao rättsrötehistorierna upprepa sig: Om och om igen.

ÅTERINFÖR ÄMBETSMANNA-ANSVARET!

2013-08-06 13:58:41 Anmäl

"I Nepotismkorruptionens Fristat Sverige"...tillåts mao rättsrötehistorierna upprepa sig: Om och om igen.

ÅTERINFÖR ÄMBETSMANNA-ANSVARET!

2013-08-06 13:58:41 Anmäl

I Nepotismkorruptionens Fristat Sverige samma ständigt återkommande patetiska åklagare, chefsåklagare, överåklagare och RÅ åklagare, har ännu en gång i skydd av tjänsteställning för egen vinning repriserat deras grova oegentligheters metodik som anstiftat till ett stort antal fastställda justitiemord.

Nuvarande RÅ kastar sten i glashus ty i Sverige åklagarnepotism innefattar vid tidpunkt åklagarlärjunge som nu i RÅ mundering ynkligt feg säger sig underkänna sina nu underordnade åklagarkollegor och försvarsadvokaters insatser ty samma riksåklagare har i skydd av auktoritär tjänsteställning medverkat i samma åklagarfallang för egen vinning ständigt repriserade grovt organiserade oegentligheter – korruption – som anstiftat till i Nepotismkorruptionens Fristat Sverige synnerligen stort antal fastställda, justitiemord

I Sverige nepotismkorrumperade åklagare har personifierade i patologiska lögnare med samma av dem ständigt repriserade brottsmetoder för egen vinning i skydd av tjänsteställning anstiftat till ett synnerligen stort antal fastställda justitiemord och RÅ överåklagarkvasten sopar in sig själv under mattan för femtielfte gången och som överåklagarsyndabock stångar han tjänstefelen åt fanders in i preskriberingsfållan i visshet att hans åklagarkollegor som nu äras för att de avslöjat hans justitiemordsmetoder använt och använder exakt samma brottsmetodik själva.

Åklagare i Nepotismkorruptionens Fristat Sverige statsfinansierade Fall Down Tragedy a’ la katten på råttan och råttan på rättsröterepet fortsätter, tillika gör schamponeringsflickan iklädd justitieministermantel blind för egen okunskap ska se om det finns strukturella brister i åklagarnas Fall Down Tragedi fortsatta rättsröteakter.

2013-08-06 13:45:30 Anmäl

Inget ansvar utkrävs för det svenska rättshaveriet - som vanligt...
www.dt.se/nyheter/dalarna/1.6129718-inget-ansvar-utkravs-for-rattshaveri
Frågan är hur det kunde bli så fel. Anders Perklev pekar på en rad omständigheter som förklaring.

Till exempel talar mycket för att de som höll i utredningen, en "ganska snäv personkrets", var helt övertygade om Bergwalls skuld. Det kan ha lett till att bevis som talade för hans oskuld åsidosattes.
Dessutom har åklagare och försvar i princip stått på samma sida, enligt Perklev, ett kraftigt underkännande också av försvarsadvokat Claes Borgströms insats.
– Det har inte funnits någon som kan granska det som åklagaren har lagt fram, säger Perklev.
Men ingen kommer att med namn pekas ut som ansvarig för detta.
– Eventuella tjänstefel som någon kan ha begått har preskriberats, säger riksåklagaren.
Åklagare "syndabock"
Christer van der Kwast, åklagare och förundersökningsledare i Quick-utredningarna, känner sig dock utpekad:
– Det är underförstått att det är jag som ska vara syndabock. Han säger å ena sidan att det inte är meningsfullt att väcka åtal för tjänstefel, ändå tycks han mena att det hade varit bra om det varit möjligt.

Vilken fars! 2013-08-02 10:13:51 Anmäl

Störst lidande har rättsskandalen orsakat mordoffrens anhöriga. Den försvunne Johan Asplunds föräldrar har hela tiden varit övertygade om att Sture Bergwall inte förde bort och mördade deras barn. Nu kräver de att någon tvingas ta ansvar för alla misstag. ”Men samtliga fortsätter sina karriärer”, konstaterar Johans Asplunds pappa.

Ja, det känns stötande när riksåklagaren förklarar att det som skett är ”ett stort misslyckande” som är ”unikt i svensk rättshistoria”, men att det har gått för lång tid för att utkräva ansvar för de tjänstefel som eventuellt har begåtts av polis och åklagare. Att respektera preskriptionstider hör dock också till rättsstatens principer.

En stor rättsskandal kräver ändå mer än små förändringar och vaga löften om förbättring. Som ursäkt betraktat var riksåklagarens framträdande i går väldigt svagt.
www.dn.se/ledare/huvudledare/en-praktig-rattsskandal/
Åklagarmyndigheten har förstås ett stort ansvar. Att låta en och samma åklagare leda samtliga mordutredningar var ett stort och sannolikt avgörande misstag, vilket riksåklagare Anders Perklev också erkände under gårdagens presskonferens.

Samma fel har begåtts av polisen. Utredningsmannen var densamma i samtliga mordfall; polisen och åklagaren blev ett alltför sammansvetsat par.

Polisen har också annat att fundera över. Varför avfärdades de invändningar som höjdes internt mot förundersökningarnas undermåliga bevis mot Thomas Quick?

I stället för att inse värdet av de avvikande rösterna TYSTADES DE...OCH FÖRSVANN... Den destruktiva ja-sägarkulturen finns i många organisationer, men inom polis- och falska fulmedier, blir den också ett hot mot rättssäkerheten...

2013-08-01 18:23:29 Anmäl

STOLLIGT - Kriminalprofessorn Leif GW Persson har kritiserat mordutredningarna mot Sture Bergwall sedan han blev inblandad i den 1992.

I dag när det sista av Bergwalls mordåtal lades ned sammanfattade han den tid som gått:
– Jag är nog den i Sverige som läst flest mordutredningar. Jag har aldrig sett något vare sig i Sverige eller utomlands som är så jävla stolligt, säger GW och fortsätter:

– Det är mycket sorgligt. Hela historien har kostat rättsapparaten en halv miljard. Och vad har vi fått? Man har skyddat ett antal skyldiga gärningsmän och vållat offrets anhöriga stor skada, säger Leif GW Persson.

GW går hårt åt mordutredningarna kring Sture Bergwall - mest kritik riktas mot åklagare Christer van der Kwast.

Det var han som kontaktade Leif GW Persson i början av 1990-talet, som då satt som forskare vid rikspolisstyrelsen, med ett fall om en "mycket intressant seriemördare."

– Sommaren 1993 är jag uppe hos dem på Kungsholmen och tittade på deras utredningsmaterial. När jag såg det tänkte jag "vad i helvete är detta", säger Leif GW Persson.

De logiska luckorna var många. Bergwall erkände allt som gick att erkänna, även mord på människor som senare hittats levande, enligt GW Persson.

Utredningarna är dock preskriberade och de ansvariga sitter som vanligt säkert.

Christer van der Kwast kommenterar varken det eller Leif GW Perssons kritik:
– Det är ingenting jag kommer att kommentera varken i dag eller i morgon, säger han och fortsätter:

– Jag kan inte ha en evigt pågående diskussion och framför allt inte med Leif GW Persson.
www.expressen.se/nyheter/gw-jag-har-aldrig-sett-nagot-sa-javla-stolligt/

2013-07-31 12:49:17 Anmäl