The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

Bryt segregationen – det är dags att bygga!

Debatt Stockholm 2013-08-19 13:22:54 Visningar: 2 592 Visa på karta Anmäl nyheten

Vänsterpartiet Storstockholm

Foto: Vänsterpartiet Storstockholm


Stockholms rikaste kommuner sviker sina invånare. Bostadsbrist och segregation är ett resultat av en misslyckad bostadspolitik. Det skriver företrädare för Vänsterpartiet i Stockholm.

Bilar brinner i Husby, rutor krossas i Rågsved. I Solna går en moderat riksdagspolitiker i taket och kräver vräkning av ungdomarnas föräldrar, och i Tumba drar rasistiska våldsverkare fram på gator och torg. Under några veckor i maj var förort, bostadssegregation och klass nyckelord i debatten. Nu har kamerorna dragit vidare till andra platser. Men Stockholm är fortfarande en segregerad stad.

Bostadssegregationen och bostadsbristen är ett resultat av en misslyckad bostadspolitik.

De rikaste områdena är även de mest segregerade. Se på Täby, statsministerns förort, där endast 9 procent av bostäderna är hyresrätter. Granne med statsministern kan inte alla bli, det är endast för de som har råd. När de rikaste kommunerna i Stockholms län konsekvent vägrar ta ansvar för regionens bostadsbrist sviker de inte bara sina egna barn som inte kommer kunna flytta hemifrån när det är dags. De bidrar även till ett mer segregerat samhälle.

Vi visar i rapporten Bryt segregationen! hur politisk vilja i de sex rikaste kommunerna i Stockholms län skulle kunna minska såväl bostadsbrist som segregation. I stället för att satsa på fler villor och dyra bostadsrätter skulle kommunerna kunna bygga schyssta hyresrätter med rimliga hyror.

Vänsterpartiet vill bygga bort bostadsbristen och bostadssegregationen. Vi vill bygga mer och främst vill vi bygga hyresrätter. Vi vill se aktiva kommuner som uppdrar till sina bostadsbolag att öka takten. Men även kommuner utan kommunala bostadsbolag såsom Nacka och Danderyd kan bidra till mer nyproduktion. En aktiv markpolitik där kommunen upplåter mark åt den som vill bygga hyresrätter, alternativt att genom planer och exploateringsavtal bidra till att det på privatägd mark byggs hyresrätter är ett sätt att blanda upp villaområdena.

Hela Stockholmsregionen måste ta ansvar för bostadsbyggandet och därför har vi i Vänsterpartiet som mål att bygga drygt 18 000 lägenheter per år i Stockholms län. Vi vill bygga mer och vi vill bygga rätt. Alltså säger vi att det ska vara klimatsmarta hyresrätter med rimliga hyror. Det får vi genom aktiv markpolitik och tydliga direktiv till allmännyttan.

En bostad är en rättighet. Hyresrätten och specifikt allmännyttan ger människor som inte vill eller kan låna till en bostadsrätt, chansen att få ett hem. En stark allmännytta ger möjligheter för ungdomar att flytta hemifrån, för mormor att flytta till något mindre när villan har blivit för stor, för nya hem och familjer att skapas och för en mer rättvis stad.

För att få en hyresrätt i Stockholm krävs många långa år i bostadskö. Ofta kräver det också en hög inkomst. Kombinationen av långa kötider och höga inkomstkrav skapar en exkluderande bostadsmarknad som ytterligare späder på de ökande klyftorna.

Ett förstahandskontrakt till en rimlig hyra är för många i Stockholmsområdet en dröm. Vi i Vänsterpartiet vill se den drömmen bli verklighet. Det är dags för hela Stockholmsregionen att ta ansvar, tillsammans kan vi bygga bort bostadsbristen och den segregerade staden.

Barkat Hussain
Gruppledare Vänsterpartiet Sollentuna

Gunilla Lauters
Ordförande Vänsterpartiet Vaxholm samt kommunfullmäktigeledamot i Vaxholm

Marianne Ramström
Ordförande Vänsterpartiet Täby-Danderyd

Rolf Wasteson
Gruppledare Vänsterpartiet Nacka

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

NEJ!

Ed Vivenius 2013-10-18 16:31:10 Anmäl

..."är det klokt att tvinga ännu fler kommuner att försätta sig i Fagerstas situation? Ja, om man är ute efter att göra alla svenskars levnadsvillkor ”proletära”. Nej, om man vill slå vakt om välfärden".
peterharold.wordpress.com/2013/08/21/inte-ens-en-hjalte-kan-radda-sin-kommun-slut-med-sallat-i-fagerstas-skolor/
"BESPARINGSKRAV Fagersta, som oftast benämns som Sveriges “rödaste” kommun med att starkt stöd för vänsterpolitik, tvingas nu till besparingar.

En närmare titt på de besparingar som har utlysts och de förslag har tagits fram visar att det är barnen och den svenska kulturen som får stå tillbaka.

I mångt och mycket är kommunens ekonomiska bryderier en konsekvens av en satsning på “nybyggare” och “pensionsräddare” som slagit fel. Många Fagerstabor är upprörda."
avpixlat.info/2013/08/21/satsning-pa-invandrare-blev-nedskarning-pa-barn-och-svensk-kultur/#more-66738

Stämmer detta??? 2013-10-18 10:22:50 Anmäl

Vänstern jagar Jimmie Åkesson medan Stefan Löfvén går på Bilderbergmöte
www.flashback.org/t2128870

2013-08-28 14:14:26 Anmäl

[...]"Journalistskolan kallades för Kommunistskolan på den tiden. 68-andan var levande och studenterna hade inte sällan politiska bevekelsegrunder för sitt yrkesval. Det fanns något OTÄCKT i det, säger han.
- Jag jobbade på Sveriges Radio från mitten av 70-talet och det var fantastiskt. Men jag var med om att MAN SVARTLISTADE FOLK. De som ville föra ett resonemang om flyktingmottagning var rasister. Var man emot dagis var man en fascist. DET VAR SKRÄMMANDE, berättar han.

Under 1980-talet jobbade han med radio och skrev reportageböcker. Men det var under 90-talet som han nådde den verkligt breda publiken. Han gjorde tv-reportage i samtidsmagasin som ”Striptease”, ”Fittja Paradiso” och nu senast ”Uppdrag granskning”. Han har riktat sökljuset mot mc-gäng, korrupta arbetsförmedlare, en socialtjänst som svek dem de var satta att hjälpa och rasistiska politiker - bara för att nämna några av de mer uppmärksammade reportagen. Han har också ägnat sig åt mediekritik.

Han ser två hot mot den seriösa undersökande journalistiken. Den första är att den politiska makten nu anlitar pr-konsulter för att försvåra den undersökande journalistik de i andra sammanhang hyllar. Den andra är det låga förtroendet journalister har hos allmänheten. Han menar att det beror på den bristande rapporteringen från baksidan av det mångkulturella samhället.

- FLYKTING- OCH INVANDRARFRÅGAN ÄR DET STÖRSTA JOURNALISTISKA SVEKET SOM MIN GENERATION JOURNALISTER GENOMFÖRT I DET HÄR LANDET.VI HAR INTE PÅ ETT SERIÖST OCH TROVÄRDIGT SÄTT BESKRIVIT VILKA OERHÖRDA PROBLEM SOM FINNS I ETT MÅNGKULTURELLT SAMHÄLLE.

- Jag tillhör dem som försvarar det mångkulturella samhället. Men vi som försvarat det har ju förskönat det. Det är otroliga saker som har hänt i arbetarförorterna, där en trappuppgång på några år kunde förvandlas, MEDAN VI STÄMPLADE RASIST I PANNAN PÅ DE SOM PROTESTERADE OCH SEDAN SJÄLVA FÖRSKANSAR OSS I OMRÅDEN LÅNGT BORT FRÅN FLYKTINGAR OCH INVANDRARE, säger den forne terriern Janne Josefsson, på äldre å lite visare da´r....
hd.se/mer/2008/02/10/mannen-bakom-avsloejandena/

Därav namnet; Uppdrag för(v)an(s)kning... 2013-08-20 13:11:29 Anmäl

Apropå extremvänstern...en till liten notering:
Stieg Larsson (med sina ständiga kodade fingertecken)...han valde att grunda Expo just med en mordbrännare från AFA...

Så sent som i maj 2008, så skrev också hans kommunistsekt Socialistiska Partiet att han bevarat sin kommunism och hade med partiet att göra in till sin död.
www.flashback.org/t682905p3
Citat: "Populär bokförsäljning kan sponsra kommunism
Författaren bakom de populära milleniumböckerna, Stieg Larsson, ville ge sina pengar till Kommunistiska arbetarförbundets Umeåavdelning. Det framkommer nu efter att ett gammalt testamente har hittats.

Stieg Larsson, som grundade den vänsterextrema tidskriften Expo på nittiotalet, avled på hösten den 9/11 2004. Hans böcker, som utgavs efter hans död, har sålt i över sex miljoner exemplar och dragit in miljonbelopp. Nu kan pengarna komma renodlade kommunister till del.

I ett testamente författat 1977, när Stieg Larsson åkte till Etiopiens inbördeskrig och inte trodde att han skulle komma hem igen, skrev han att ”jag är knappast någon rik människa men jag vill att mina tillgångar i rena pengar skall tillfalla Kommunistiska arbetarförbundets Umeåavdelning". Det rapporterades år 2008, i Sveriges Television.

Han milleniumböcker har hittills hjälpt till att finansiera Expos verksamhet och kan nu alltså gå till att finansiera ytterligare kommunistisk verksamhet.

Secret society slutna sekter => V ingår där. 2013-08-20 12:54:03 Anmäl

Det verkar pågå ett medvetet koordinerat mediedrev och propagande f.n. (ja...det är ju valår nästa år...) Men här är bara ett ytterligare exempel på en sådan synnerligen medveten plantering där just MEDVETET UTVALDA Svensk Fastighetsförmedling, dragits in i Schibsted/LO-ägda Aftonblaskans fal(s)kspel och vilja att medvetet provocera:

Bostadsannonsen: ”Grannarna av svensk härkomst”
www.aftonbladet.se/nyheter/article17321289.ab
De flesta som bor i bostadsrätter och/eller lugna finare villaområden - såsom exemplets mångkulturella fungerande, borgerligt styrda, rika kommunen S-tuna, en av de top bästa i lilla Svedala - då vet man ju också att det inte spelar någon som helst roll var ägaren ursprungligen kommer ifrån. Svart/brun/gul/vit eller rosa...inga som helst problem i 99.99% av fallen.

Ska man däremot annonsera ut en villa i Husby eller Rosengård o dylikt. ja då är det en annan femma.

Goes without saying, så sluta tjafsa 2013-08-20 11:08:45 Anmäl

Hm...Fagersta...en gammal hederlig svensk bruksort.
Nåväl, inte så illa pinkat. Litet ljus i mörkret.

Ni får väl byta namn till "Dörrmattepartiet"...

...dvs till såssarna. 2013-08-20 09:21:17 Anmäl

Men INTE vänster-kverulant-partiet. De vissnar!
Speciellt utan (alkot-men-karismatiske fd V-ledaren) Schyman.
Partiet är fortsatta r-vslickade utnyttjade slavar till det maktmissbrukande vänskapskorrupta bidrags-partiet (S).

...och således fortsatta bidragsgiriga-kverulant-LOsers.

..trots Frimurar kopplingarna :-P 2013-08-19 22:54:45 Anmäl

Fagersta blomstrar!

2013-08-19 22:42:35 Anmäl

Robinhoodskatten å olycksfall i arbetet bare...

:-P 2013-08-19 21:21:44 Anmäl

Fagersta!

2013-08-19 18:57:44 Anmäl

Dags att byta namn till Eviga Gnäll-och Kverulantpartiet

Eller bara Loserpartiet.

Nämn en enda kommun som blomstrar där vänstermuppar har haft ledningen i minst 20 år.

Ingen.

2013-08-19 18:13:18 Anmäl