The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

Så överlever välfärden

Debatt 2016-03-11 09:53:56 Visningar: 3 924 Visa på karta Anmäl nyheten

Foto: Video från YouTube


Sociala entreprenörer behövs i allt högre grad för att lösa utmaningar som vår välfärd står inför. Det säger Norges arbets- och socialminister Anniken Hauglie.

- Vi behöver de som går före. De som tar tag i olösta problem. De som hittar lösningar på problem som dagens myndigheter inte utan vidare kan lösa. Vi behöver med andra ord sociala entreprenörer, sade Anniken Hauglie vid en konferens om socialt entreprenörskap och social innovation i Malmö den 9-10 mars.

Konferensen ordnades som avslutning på ett treårigt projekt i Nordiska ministerrådets regi vars syfte var att kartlägga förutsättningarna för socialt entreprenörskap i Norden. Projektet, som var en del av programmet Hållbar nordisk välfärd, leddes av Arbets- och socialministeriet i Norge.

Sociala entreprenörer ses som ett sätt att tackla de stora utmaningar som de nordiska välfärdssamhällena står inför och politikerna tror att de kan spela en allt större roll i framtiden.

- Jag är överbevisad om att det finns potential för mer socialt entreprenörskap och mer social innovation, säger Anniken Hauglie.

Måste få bättre förutsättningar
Men för att entreprenörerna ska ha en chans att klara sig krävs samspel mellan offentlig, privat och frivillig sektor. Anniken Hauglie påpekar att det samspelet inte uppstår av sig självt och därför måste samhället skapa bättre möjligheter för de sociala entreprenörerna.

I dag är det främst ekonomin vid sidan av samarbetet med myndigheter som är sociala entreprenörers största problem, sägs i en rapport som Nordiska ministerrådet gav ut 2015. Entreprenörer på plats i Malmö stärker den bilden.

- Vi behöver mer handling av myndigheterna, inte bara kaffe och prat, säger Connie Hasemann, direktör för danska All Ears Telemarketing, som ger jobb åt personer med synnedsättning.

Vi behöver mer handling av myndigheterna, inte bara kaffe och prat.
Trots en del problem finns det flera exempel på lyckade sociala entreprenörsprojekt. Yalla Trappan, som var ett av åtta företag som presenterade sin verksamhet på Malmökonferensen, hör till de mer framgångsrika.

Företaget hjälper kvinnor med invandrarbakgrund att få fotfäste på arbetsmarknaden och i det svenska samhället. Yalla Trappan startade i invandrartäta stadsdelen Rosengård i Malmö och har varit så lyckat att konceptet nu ser ut att spridas till ett flertal andra städer i Sverige.

- Vi startade för drygt fem år sedan med åtta personer deltidsanställda. Nu är vi cirka 30 anställda, säger Yalla Trappans ordförande Christina Merker-Siesjö.

Välfärdsprojektet fortsätter
Nordiska ministerrådets generalsekreterare Dagfinn Høybråten tog i sitt tal fasta på just den roll de sociala entreprenörerna spelar när det gäller integreringen av flyktingar, som enligt honom hör till de största nordiska utmaningarna i dag vid sidan av ungdomsarbetslösheten.

- Om de nordiska länderna ska lyckas lösa de här utmaningarna och undgå social marginalisering och förlorade generationer på arbetsmarknaden så har vi behov av icke traditionella lösningar, sade Høybråten.

Høybråten betonade att det nu avslutade projektet visar att det finns orsak att gå vidare med att utveckla socialt entreprenörskap på nordisk nivå. Anniken Hauglie lovade att satsningen inom det här området fortsätter också när Norge är ordförande för Nordiska ministerrådet 2017.

Finland, som är ordförande i år, har precis startat upp ett nytt stort projekt kring den framtida välfärden i Norden.

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

"Den kvinnliga föreståndaren på ett asylboende på Öland har haft sexuella relationer med ett flertal olika asylsökande män på boendet. En av männen var tidigare misstänkt för att ha misshandlat hennes son. Mannen är nu djupt besviken på kvinnan och har hotat henne och barnen efter att kvinnan inlett en ny relation med en annan asylsökande."
www.flashback.org/t2694225
Den kvinnliga föreståndaren Jenny Norén

Undrar vad de puckon som kritiserar Avpixlat för att rapportera sanningen, skulle säga om föreståndaren för ett asylboende, hade gjort samma sak men varit man och hetat Jan Norén?

...och haft sexuellt umgänge med asylsökande kvinnor och flickor i sitt hem, samt "betalat" genom att ge dem mobiler...i hemmet där han ansvarade för sina två minderåriga barn...Eh...

Eller om någon man hade haft sexuellt umgänge med sina traumatiserade klienter? Tycker ni då att det är ok att ha sex med sina elever, patienter osv ?

Vad är det för psykfall och omdömelselösa slödder som vår mest genomkorrupta myndighet Migrationsverket anställer egentligen. Stinker unket och ruttet om hela skiten.

Stackars horans barn! 2016-03-12 12:44:35 Anmäl

Det är givetvis inte försvarbart, att en föreståndare har sexuellt umgänge med de boende. Det hon gör på sin arbetsplats gör hon inte som "privatperson"!
www.flashback.org/t2696862
Dessutom ett opassande beteende för en föreståndare: Hon köper bland annat mobiltelefoner till och låter vissa (asylsökande) bo hemma i hennes bostad om hon får ha sex med dem...
www.interasistmen.se/granskning/avpixlat-hanger-ut-ensamstaende-mor-beskrivs-som-prostituerad-och-en-fara-for-sina-barn/
Fotnot: Avpixlats målsättning:
avpixlat.info/om-avpixlat/
Avpixlats ambition är att förvalta och utveckla ett beprövat framgångsrikt Sverigevänligt mediekoncept. Det går ut på att fylla det informations- och opinionsvakuum som uppstått vid sidorna om den av politisk korrekthet dikterade smala åsiktskorridor som renderat Sverige en i den fria demokratiska världen vanhedrande särställning. Avpixlat vill vara en nagel i ögat på PK-etablissemangets journalister och politiker och verka som en stark opinionsbildande kraft för ett bättre Sverige som vi vet är möjligt.

Avpixlat levererar obekväma sanningar och åsikter om svensk invandrings- och migrationspolitik och den bakomliggande kulturrelativism som styr de politiska besluten och journalisternas pennor. Här berättas historien om det mångkulturella samhället som blev det mångkriminella samhället, hur integration förvandlades till segregation och hur det som påstods skulle vara närande för Sverige tvärtom kom att bli tärande. Hos Avpixlat kommer du att kunna ta del av fakta och analys kring sådana samhällsnedbrytande företeelser som islamisering, kulturradikalism, nationalmasochism och svenskfientlighet, skenliberalism och genus-, kvoterings- och queervansinne.

Sparka horan 2016-03-12 12:30:56 Anmäl