The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

En läsvärd bok om PSA, undersökningar och diagnoser.

Nöje och Kultur 2016-08-07 12:16:44 Visningar: 597 Visa på karta Anmäl nyheten

Författarna.

Foto: Författarna.

Ur dagens DN

Foto: Ur dagens DN


”Det enda jag egentligen minns är ljudet av pallen som skakar på de ojämna kakelplattorna framför spisen i vårt kök. Men jag vet att det är jag som sitter på pallen och min skräck som får den att skaka. Jag är fyra år och min mor har låst in oss i köket. Utanför dörren står min far med ett hagelgevär i handen.”
Så börjar Kjell-Olof Feldt sina nedtecknade minnen från barn- och ungdomsåren i Västerbotten. Hans memoarbok sträcker sig från barndomen fram till det han lämnar hemmet för studier vid 20 års ålder.

Barndomen var kärv och präglad av saknaden av en far. Föräldrarna skildes när Kjell-Olof var fyra år gammal. Modern Irma, levde för sin son och tack vare hennes styrka och självuppoffringar kunde han göra en klassresa som har få motsvarigheter.

Det blev ingen storväst är en berättelse om en ovanlig pojkes uppväxt med starka miljö- och personteckningar från ett svunnet Sverige.

Vid 70 års ålder fick Kjell-Olof Feldt diagnosen prostatacancer. Ett svårt och ångestladdat besked, både för honom och hans fru Birgitta von Otter.

Makarna visste i stort sett ingenting om sjukdomen när den slog till och beslöt sig i ett tidigt skede att skaffa sig kunskaper och så småningom göra något som kändes meningsfullt under den svåra behandlingstiden. Men de hade svårt att hitta böcker i ämnet, och började så småningom själva skriva om vad som hände i deras liv.
Detta är en berättelse från två perspektiv - den drabbades och anhöriges - berättat i varsin dagbok. Läsaren får inblick i den gemensamma livskris som två makar, gifta med varandra sedan 33 år, genomlever. Den ena bär på en livshotande sjukdom i sin kropp, och den andra står vid sidan om och följer på nära håll den tärande ovisshet och plåga som mannen hon älskar har att tampas med. Öppet och personligt skildras de ibland svåruthärdliga biverkningarna som impotens, inkontinens och värmesvallningar.
När Kjell-Olof Feldt på våren 2003 satte punkt för dagboksskrivandet har han just fått det slutgiltiga behandlingsresultatet, ett slags "kvitto" på om behandlingen lyckats eller inte.
Den medicinska faktadelen i boken har granskats av Lars Häggarth, urolog vid Karolinska Sjukhuset i Stockholm.

Kjell-Olof Feldt skänker sin del av författararvodet till prostatacancerns patientföreningar."

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här