The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

God jul och gott nytt år

Krönika 2016-12-28 10:53:42 Visningar: 667 Anmäl nyheten


"Vid den tiden utfärdade FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon en förordning om att hela världens folk skulle omfattas av de mänskliga rättigheterna. Det var en vädjan i den långa raden av diplomatiska skrivningar, och den skrevs när Bashar al Assad var diktator i Syrien. Alla som led av krig och förföljelse gick då för att söka asyl, var och en till det land de hade råd att betala människosmugglaren att åka till.

Och Josef, som genom sin härkomst hade fått sitt hus sönderbombat, begav sig från Damaskus i Syrien via Libyen och Italien till den lilla provinsen Skaraborg, för att skriva in sig på Migrationsverket tillsammans med Maria, sin trolovade, som väntade sitt barn.

Medan de befann sig på asylboendet var tiden inne för henne att föda, och hon födde sin son, den förstfödde. Hon klädde honom och lade honom på en madrass på golvet när de kom tillbaka till flyktingförläggningen ett par timmar efter förlossningen, eftersom det inte fanns plats för asylsökande utan akuta vårdbehov inne i sjukhuset.

I samma trakt satt några romer och vaktade sina pappmuggar i kylan. Då stod en tjänsteman från socialförvaltningen framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de greps av stor förfäran. Men socialsekreteraren sa till dem: ”Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har ett nytt barn fötts, och även om han är ett flyktingbarn har han lika stort värde som alla andra. Och detta är tecknet för er: ni ska finna ett nyfött barn på en madrass på flyktingförläggningen. ”

Och plötsligt var där tillsammans med socialsekreteraren en stor kör från musikskolan som prisade Gud och sjöng: ”Nu tändas tusen juleljus på jordens mörka rund. Och tusen, tusen stråla ock på himlens djupblå grund.”

När socialsekreteraren hade farit ifrån dem tillbaka till förvaltningen sa romerna till varandra: ”Låt oss gå in till asylboendet och se det som hänt och som myndigheterna låtit oss veta.” De skyndade iväg och fann Maria och Josef och barnet. När de hade sett det berättade de vad som hade sagts till dem om detta barn. Alla som hörde det häpnade över vad romerna sade. Maria tog allt detta till sitt hjärta och begrundade det.

När barnet hade fötts kom några kloka människor och frågade integrationsministern: ”Var är det nya barnet? Vi har sett på teve att flyktingar har det besvärligt, så vi är här med gåvor.” När några andra politiker hörde detta blev de oroliga, och de undrade hur stor volym flyktingar deras land verkligen kunde mäkta med.

De kloka personerna brydde sig dessbättre mer om mänsklig värdighet än om volymer, och de hjälpte till i kyrkorna och frivilligorganisationerna så mycket de kunde. Och gåvorna de hade var tro, hopp och kärlek. Vänliga blickar, svenskundervisning och kulturmöten.

”I varje hjärta armt och mörkt, sänd du en stråle blid, en stråle av Guds kärleks ljus, i signad juletid.”

Karin Långström, präst på Hjo folkhögskola och stiftsadjunkt Skara stift

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

Åsa Tallroth, Medborgerlig Samling: - ”Visst har vi råd”
iotakt.se/blogg/visst-har-vi-rad/
Hur många gånger har du inte hört eller läst detta? Ofta är det vänner, bekanta eller kändisar som på sociala medier eller diverse upprop i media uttrycker sin godhet genom att propagera för de öppna gränsernas politik. En gemensam nämnare för en stor del av dessa individer är att de personligen inte lider brist på resurser. Det är personer som ser lönen komma in var månad på bankkontot, medan de sippandes på en fin årgång av Bourgogne på lördagskvällen funderar över om man ska semestra i Thailand till sommaren – eller om man ska nöja sig med Kanarieöarna. Att ens egna privata tillgångar skulle kunna användas för att göra gott verkar inte vara på modet. Inte heller har uppmaningen av hårt ansatta kommuner till privatpersoner att öppna upp sina hem för asylsökande gett något större gensvar i denna kategori av människor. Istället verkar den underliggande idén vara att de redan hårt ansatta allmänna skattemedlen ska finansiera deras godhet.

Nu senast var det Svenska Kyrkan som genom Juluppropet ville visa sig från sin goda sida genom att uppmana regeringen att:

– Ge barn och unga rätt till trygghet och framtidstro.
– Ge alla som beviljas asyl i Sverige rätt till familjeliv.
– Undanröja praktiska hinder mot familjeåterförening.

Exakt hur ett redan ekonomiskt hårt trängt land som Sverige praktiskt skall klara av alla dessa unga med tillhörande familjer som avses går inte Svenska Kyrkan in på. Ingenstans står att läsa om var individerna ska bo, varifrån vi ska få lärare, socialarbetare, läkare och annan sjukvårdspersonal som behövs för att möta en stor befolkningsökning på bästa sätt. Inte heller nämner man vilka andra budgetposter som man anser ska få mindre medel för att finansiera sina önskemål.
Är det äldrevården som ska spara än mer? Skolorna? Polisen? Eller månne det redan underfinansierade försvaret? Varifrån pengarna skall tas förtäljer inte Svenska Kyrkan med ett ord i sitt julupprop. Här kommer dock ett förslag.
Svenska Kyrkan besitter tillgångar som med råge överstiger 70 miljarder – och dom ökar för varje år. Om alla dessa tillgångar kunde användas till att bygga bostäder, sjukhus och skolor skulle vi få en hel del av det som behövs. Eller varför upplåter inte Svenska Kyrkan sitt fastighetsbestånd till migranter eller andra behövande? Det är även fullt möjligt att skänka pengar till UNHCR och flyktinglägren runt om de krigshärjade områdena. Det är flyktingläger som nu får dra åt svångremmen för att länder som Sverige minskar sitt bistånd för att finansiera migranter som varit friska nog och haft kapitalet att betala flyktingsmugglare för att ta sig till Sverige. Kvar i flyktinglägren blir de som inte har hälsan eller ekonomin för att ta sig därifrån.
Kort sagt, Svenska Kyrkan besitter enorm potential för att kunna göra livet bättre för väldigt många människor. Men de använder sig inte av den möjligheten. Då måste man ställa sig frågan: Varför använder man sig inte av de resurser man besitter om man nu menar allvar med sin godhet?

Att visa sin godhet där någon annan förväntas stå för notan ger inga meritpoäng hos den vanlige medborgaren, och troligen inte hos högre makter heller…

Självgoda floskler hycklare "deleted" 2016-12-29 10:56:34 Anmäl

Vart kommer svenska flyktingar att vara välkomna när Sverige faller?
www.flashback.org/t2795915p3
”Förhoppningsvis ingen. Vem vill ta in denna förpestade farsot som kallas Svenskar? Ett folk som valde att frivilligt utrotas och frivilligt ge bort sina egendomar till främmande folkslag. Till och med en parasit som en fästing har bättre överlevnadsinstinkt än en svensk.

Dock bör detta dokumenteras väl i historieböckerna. Fakta om det fegaste och mest självföraktade folk som någonsin funnits. Kallade sig neutrala när man villigt släppte igenom hitlers vagnar med järnmalm under kriget. Lät senare muslimska terrorister frodas i förstäderna och ge dem som ville hem från ISIS körkort, lägenhet och arbete före sina egna söner och döttrar.

Nä, hoppas ingen släpper in svenskar, då riskerar man ett godhetsknarkande påfund som i slutändan betyder undergången för varje fungerande form av civilisation.”

Bäst om vore om kan dela upp (S)(v)erige så att dessa tröttsamma hycklare till PK-floskler kan skapa sina egna kaos-(S)amhällen och vi andra skötsammare arbetsammare kan skapa våra egna lågskatte-paradis som dessa kommunistfjollor & rabiata WT-muppar inte ska få ngn del utav. Hur skulle dessa bidragsparasiter då klara sig? Eh...

Varförärså många alkisar och loosers (V) & (S) samt MP 2016-12-28 12:30:17 Anmäl