The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

Biografen Facklan i Åkersberga bjöd på gratisfilm.

Nöje och Kultur 2017-02-02 11:35:04 Visningar: 1 083 Anmäl nyheten

Foto: Video från YouTube


Jag skulle 1. Vilja veta vem/vilka, som blev inbjudna till premiärvisningen av filmen i lördags?

Svar:"Till filmpremiären bjöd vi dem som medverkat i filmen och lokala media (tidningar, webb och närradio). Förtroendevalda i Kommunstyrelsen, Kultur- och fritidsnämnden samt ordförande i övriga nämnder. Alla kommunens hembygdsföreningar fick inbjudan ställd till ordföranden undantaget ÖHF där hela styrelsen bjöds in eftersom så många av dem engagerat sig i filmen. Vi bjöd också in Lars Valentin och Irma Hägerstedt från ÖHF i egenskap av projektledare för Vem vet mest om Österåker som ju gör ett jättejobb för att sprida kunskap om kommunens historia till skolelever. Inbjudan gick också till ordföringar i pensionärsföreningar och ett antal av kommunens kulturföreningar som vi samarbetat med. Visit Roslagen fick förstås inbjudan. Från kommunen bjöds kommunledningsgruppen samt en handfull tjänstemän från kommunen som arbetar med kultur, kulturmiljö och översiktsplanering. Ca 130 personer fick inbjudan giltig för 2 personer. 94 st tackade ja."


Samt 2. varför inte skattebetalarna/kommuninvånarna erbjöds åtminstone att få se filmen på biografen Facklan i Åkersberga på kommunens bekostnad?

Svar:"Här kan man väl säga att vi inte hann göra det förrän Folkets hus själv hade ordnat fram två tider att visa filmen på. Det var formuleringen ”premiär på Facklan på lördag” i en artikel i Åkersberga kanalen veckan innan som gjorde att Facklan fick en mängd samtal från en intresserad allmänhet sugen att få se filmen. Snabbt som ögat ordnade Hasse Boström på Folkets hus fram två visningarna 31 jan och 1 februari som de bjöd på. När det nu visade sig att båda visningarna blev fullsatta och jag fått ett par mail som efterlyst nya chanser att se filmen så känns det som ett kärt besvär att lösa. Vi har kontakt med föreningar på Ljusterö, Ingmarsö och Husarö som kommer att arrangera visningar i sina lokaler. Vi kommer också att göra flera visningar i Åkersberga, gärna på Facklan som ju är en toppensalong. Av marknadsföringsskäl är det bäst om det går lite tid till nästa visning så att vi kan maximera informationsspridningen. Jag hoppas kunna ta hjälp av föreningslivet att sprida informationen till sina medlemmar. En viktig målgrupp för filmen var skolan. Därför behöver vi också nå ut till kommunens lärare."

Och 3. hur filmen och filmvisningarna har finansierats?

Svar:"Filmen har beställts av Kommunstyrelsen genom Kommunikationsenheten och premiärvisningen på facklan betalades av Kultur- och fritidsnämnden."

"Hur såg resan genom 1900-talet ut i Österåker?

När järnvägen kom” är en film om Österåkers modernare historia. Med hjälp av arkivmaterial och intervjuer har filmaren Roger Persson skapat en berättelse som tar sin utgångspunkt i när järnvägen kom till Berga i början av förra seklet.

I filmen får vi bland annat möta en ung gruvarbetare, en elev i enhetsskolan och en mångsysslare i skärgården. Vi får höra historien bakom Österåkersanstalten och marinbasen som aldrig byggdes.

Filmen visades den 31 januari och den 1 februari på Bio Facklan på Folkets Hus bekostnad.
Men här kan Du se den på Internet: vimeo.com/201510023

Vad hände med kommunfullmäktigebeslutet att på kommunens hemsida www.osteraker.se en gång i kvartalet visa en film om kommunfullmäktiges beslut och om hur kommunen utvecklas?

"Hösten 2012 prodcerade vi ett nyhetsmagasin för Österåkers kommun med grund i kommunfullmäktige, men där vi också tog upp dagsaktuella händelser, reportage, personporträtt, evenemangstips, ja det mesta som sker i kommunen av intresse för dess 40 000 invånare. Ingen historia är för liten att berätta.
Här kan ni se exempel på en film om Östhammars kommun, samt ett program av "Österåker News"

www.globalpictures.se/kommunproduktioner-22917617

Men."När det gäller nyhetsfilmer om Österåkers kommun, producerades tio avsnitt av ”Österåkersnytt/Aktuellt från Österåkers kommun” under åren 2012-2014. På grund av låga tittarsiffror, har vi istället provat att göra nyhetsfilmer med ett ämne per avsnitt såsom budget, evenemang, översiktsplan, trygghet. Tittarsiffrorna ser ut att ha ökat något, men utvärdering har inte ännu gjorts."

Nu är det klart med nya visningstillfällen av filmen ”När järnvägen kom” på Bio Facklan:Måndag 10 april kl 15:00 och kl 19:00

Torsdag 25 maj kl 13:00

Söndag 28 maj kl 13:00Visningen är kostnadsfri. Biljett kan ej förbokas, så först till kvarn gäller. Salongen rymmer 167 personer.

Arrangör: Österåkers kommun och Folkets hus i samarbeteNär järnvägen kom

En film om Österåkers historia

Hur såg resan genom 1900-talet ut i Österåker? Med hjälp av arkivmaterial och intervjuer med dem som var med skapar filmaren Roger Persson en berättelse om Österåkers modernare historia, med utgångspunkt i när järnvägen kom till Berga. Möt en ung gruvarbetare, en elev i enhetsskolan och mångsysslare i skärgården. Hör historien bakom Österåkersanstalten och om marinbasen som aldrig byggdes.

Filmen kan ses på osteraker.se/närjärnvägenkomVarmt välkommen

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här