The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

Svenska kyrkan, sameblod och annan rasism.

Inrikes 2017-03-27 22:18:01 Visningar: 1 622 Anmäl nyheten


Vitboken presenterad i sammanfattande artiklar. Filmen "Sameblod" visades ikväll på biografen Facklan i Åkersberga.

www.svenskakyrkan.se/filmer-fran-symposium-om-svenska-kyrkan-och-samerna-

På grund av det stora intresset kommer filmen även visas nästa måndag kväll kl.19:00.

www.svenskakyrkan.se/vitboken-presenterad-i-artiklar

Den 8 november 1852 beger sig 57 kvinnor, män och barn med rasande steg mot byn Kautokeino. De har fått nog av orättvisorna som handelsman Ruth och prästen ligger bakom. De söker upprättelse och snart är upproret ett faktum. Ruth har sedan lång tid tillbaka tagit makten i egna händer, beslagtagit samernas renhjordar och arresterat flera av samerna efter en tvist om obetalda skulder. Men resultatet av upproret blev förödande.

m.youtube.com/watch?v=7reTyWaS_rg

Första avsnittet handlar om hur den moderna rasismen växte fram på 1700-talet för att rättfärdiga den europeiska handeln med slavar från Afrika. Gustav Fridolin reser till de gamla svenska kolonierna i Afrika och Karibien för att lära sig mer om Sveriges roll i slavhandeln och hittar en ättling till de svenska negerslavarna på ön Saint Barthélemy. I avsnittet berättas också om den betydelse som svensken Carl von Linné hade för att ge det rasistiska tänkandet en vetenskaplig inramning. Genom sitt världsberömda verk Systema Naturae gav han spridning åt föreställningen att svarta människor är mindre värda än vita.

I det andra avsnittet avslöjas att hundratals svenska officerare deltog i ett av kolonialismens värsta övergrepp, folkmordet i Kongo. Under 1800-talet utvecklades det rasistiska tänkandet till en föreställning om rasernas kamp som gav bränsle åt koloniala erövringar i såväl Afrika som i Lappland. Svenska staten stal samernas marker med hänvisning till att lapparna var en underlägsen ras. På 1900-talet förbjöd riksdagen samernas barn att gå i riktiga skolor och istället inrättades de medvetet tarvliga och dåliga nomadskolorna. Gustav Fridolin besöker Kristina Nutti som berättar om de fruktansvärda förhållandena i skolan, där barnen misshandlades och blev sjuka.

Det tredje och sista avsnittet handlar om hur svenska staten på 1900-talet reglerade invandringen med det uttalade syftet att skydda den svenska rasen från judar och zigenare och hur myndigheter och massmedia förespråkade en utrotning av den minoritetsgrupp som kallades tattarna. Under resan träffar Gustav Fridolin offer för olika raskravaller i Sverige - händelser som tystats ner - och inser att historien har en otäck förmåga att upprepa sig. Fastän ordet ras sedan länge städats bort i den offentliga debatten så är de rasistiska föreställningarna från det förflutna påfallande seglivade.

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

Måtte hela svenska folket se filmen.

RomO 2017-04-01 13:56:34 Anmäl

RomO kämpar mot allt förtryck.

NV 2017-03-31 18:56:27 Anmäl

Rasismen mot tattarna/zigenarna/romer finns naturligtvis fortfarande kvar. Inget konstigt med det, trots att inte många av dessa destruktiva tiggare har någon reel makt.

Mer förståeligt är därför avskyn för de (((zionister))) i maktställning - och de är mååånga - som inte vill oss väl. Dessutom är fortsatt sååå komplexfyllda att de hatar just vita och vill därför bland(rasa) bort dem. INGET fel med att rasblandra, bara det sker utav ren kärlek och på lika villkor!

Golddiggers undanbedes.

Mörkerkrafterna består mestadels av påstådda ynkligt ((("kränkta"))) - och inga andra yttrandefrihetskämpar.

Ynkliga gnällisar undanbedes 2017-03-31 18:52:42 Anmäl

Viktig film. Rasismen mot romer finns fortfarande. Myndigheten RoMo är motarbetas av mörkerkrafter,

2017-03-31 12:52:01 Anmäl