The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

Varning för överbehandling på resan

Utrikes 2017-06-28 09:18:45 Visningar: 460 Visa på karta Anmäl nyheten

Istanbul, SOS International

Foto: Istanbul, SOS International


Många svenskar semestrar i Turkiet och Grekland på sommaren. För den som har oturen att bli sjuk på semestern kan det bli dyrt om man hamnar på fel klinik, enligt ett pressmeddelande från SOS International.

Flera allvarliga terroristangrepp har satt stor press på turist- och sjukvårdssektorn i Turkiet. SOS International hade under förra sommaren fler än 4 000 fall där svenskar och skandinaver blev sjuka eller kom till skada i Turkiet. Tyvärr har SOS International varit med om en rad ärenden som gäller överbehandling i Turkiet.

"Det finns exempel på att sjukhus lägger in patienter under en onödigt lång tid eller ordnar upprepade uppföljningsbesök", säger Karin Tranberg, som är chef för medicinska avdelningen på SOS International.

SOS International förväntar att de senaste årens bristande turism i landet pressar sjukhusen, som även i år kommer att använda sig av en slags "överlevnadsstrategi" och överbehandla eller lägga till extratjänster på fakturan.

Tyvärr är bilden inte mycket bättre i Grekland. Efter en nedgång av turismen, är landet återigen ett populärt resmål. Under sommaren 2016 såg SOS International således en ökning av skadeärenden på 16 procent från Grekland jämfört med året innan. Totalt var det över 3 600 ärenden. Även i Grekland upplever SOS International exempel på överbehandling. "I Grekland ser vi, förutom överbehandlingar, tyvärr också en ökning av överfaktureringar från några grekiska kliniker", säger Karin Tranberg. Klinikerna lägger på extra avgifter, höjer priset på behandlingen och sätter upp extrakostnader och onödiga kostnader på fakturan.

SOS International har också sett exempel på att några kliniker använder sig av aggressivare metoder, t.ex. att hyra in privata inkassobyråer som inte bara vänder sig direkt till försäkringsbolagen, utan också direkt till resenärerna efter hemkomst. SOS International upplever dessvärre att detta aggressiva beteende är en del av affärsmodellen för dessa kliniker, vilket kan vara mycket obehagligt för patienten. "Vi har sett resenärer som blivit nervösa över att ha fått brev från inkassobyråer och därför känt sig pressade att betala. Men vi uppmanar dem att ta det lugnt och skicka vidare orimliga krav till oss", säger Karin Tranberg.

De kliniker som larmcentralen inte kan rekommendera svenskarna att resa till, är svartlistade i SOS Internationals databas över kliniker och sjukhus. Det innebär att larmcentralen inte hänvisar patienter till dessa kliniker. Men ändå händer det att resenärer själv hittar till svartlistade kliniker, t.ex. genom att fråga efter vägen i hotellreceptionen osv. "Om olyckan är framme och man blir sjuk i Turkiet eller Grekland, ska man ringa till sin larmcentral så snabbt man kan, så att man kan få råd om var man får den bästa behandlingen. Och så ska man komma ihåg att i t.ex. Turkiet och Grekland är en bra behandling inte nödvändigtvis lika med en lång sjukhusvistelse eller extra och i bästa fall onödiga skanningar", säger Karin Tranberg avslutningsvis.

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

Håller er friska!

Dr Smith 2017-07-06 15:06:39 Anmäl