The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

VR-teknikens intåg inom flera olika områden

Inrikes 2017-10-02 13:59:32 Visningar: 210 Anmäl nyheten

Foto: The People Speak, Bilden är upptagen från Flickr:s bildarkiv.

Foto: Foto: The People Speak, Bilden är upptagen från Flickr:s bildarkiv.


På senare tid har man kunnat läsa allt mer om VR, eller virtuell verklighet. Förra året blev VR-glasögonen årets julklapp och det har kommit ut både filmer och spel som skapar känslan av att åskådaren/spelaren är ”inne i filmen/spelet”. Trots att det är underhållningsbranschen som mest syns använda tekniken, har den tagit sig in i flera andra områden. Bland annat används tekniken för att utbilda och för att hjälpa till att göra livet både roligare och drägligare.   

Stort inom spel och film

VR-glasögonen är inte ett nytt fenomen, och de gjorde sitt intåg redan på 80-talet. Men tekniken var långt efter själva idén och föll i glömska. Däremot verkar det som att VR-teknologin nu är här för att stanna och det finns flera appar och filmer på marknaden med stöd för tekniken. Inom spelindustrin har man framför allt intresserat sig för den ny-gamla idén, både gällande tv-spel och onlinespel. Långt ifrån alla spel stödjer tekniken, men antalet växer. Redan nu finns det VR-set där man styr spelen med hjälp av kroppen och som ger känslan av att man ”kliver in i spelet”. Efter film och spel kommer såklart TV. Redan nu kan man se fotboll live på många olika sätt, till exempel genom bookmakers egna sidor, men hur länge dröjer det innan vi kan ta steget ut till stadion bara genom att enkelt sätta på våra glasögon?

Arbete & utbildning

Däremot är det inte enbart inom film- och spelbranschen som VR-tekniken har fått fäste. Arbetsförmedlingen i Kungsbacka har nämligen testat att hålla anställningsintervjuer i en virtuell värld. Det var när ett upplevelsecenter behövde rekrytera personal som idén uppstod och istället för att träffas ansikte mot ansikte, träffades arbetsgivaren och de sökande i en virtuell värld som avatarer (spelfigurer). Idén fick positiv feedback från både arbetsgivare och sökande och tekniken kan komma till användning fler gånger. Bland annat bidrar den till att eventuella diskrimineringar undviks och man kan fokusera mer på att ställa frågor.

VR kan också användas inom utbildning. Tekniken hjälper bäraren att presenteras för nya miljöer och situationer. Den som till exempel skriver ett arbete i geografi kan med hjälp av ett par VR-glasögon ”besöka” platsen och ta sitt arbete till en ny nivå

Förbättrar äldres välmående​

Det är inte enbart de yngre generationerna som är intresserade av ny teknik. Boende på ett äldreboende i Södertälje fick möjlighet att delta i ett projekt där de fick testa VR-teknologin, och projektet fick mycket positiv feedback. VR har testats inom vården tidigare och kan hjälpa till att ge användaren en rolig upplevelse som gör vardagen drägligare. Personer som inte kan resa, eller som är sängbundna, kan tack vare tekniken följa med på olika utflykter och ta del av världen utan att behöva förflytta sig.  
Tekniken går hela tiden framåt och trots att VR-tekniken ännu inte riktigt är i hamn, har den kommit en lång bit på vägen. I framtiden kommer tekniken sannolikt att finnas inom flera olika områden, både med syftet att underhålla och att utbilda. 

Kompletterande källa/referens: Dagensteknik.se

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här