The Medic can also use restoration to negate the effect of the Defiler's plague on more expensive units. Optical Flare can be https://www.levitradosageus24.com/ viagra online sildenafil used against friendly units to block the effect of Parasite.

FÖRELÄSNING OM BRUKARINFLYTANDE I PSYKIATRIN

Inrikes Norrtälje 2009-09-16 17:16:00 Visningar: 1 053 Visa på karta Anmäl nyheten


Torsdagen den 17 september kl.18.30-20.30 i Folkets Hus, Norrtälje kommer diplomerade hälso-coachen och brukarinflytandesamordnare Lotta Klasén att berätta om BISAM-projektet i Jönköping.

BISAM står för ”Brukarinflytandesamordnare, gemensam funktion för socialtjänsten och psykiatriska kliniken i Jönköping”.

Få människor är så skyddslösa som psykiskt sjuka som blir omhändertagna för vård och omsorg. Sjukdomen medför ofta att personer som vårdas har en kaotisk och stundtals orealistisk verklighetsuppfattning.

I det akuta skedet men även i efterförloppet, när den vårdade blir kapabel att svara för sig och ta egna beslut, kan anhörigas, vänners och vårdpersonalens syn på den sjuke färgas av upplevelserna under de kaotiska perioderna. Det medför risker för att psykiskt sjuka i högre grad än andra, i behov av samhällets stöd, blir bemötta med mindre lyhördhet för deras behov och önskemål. Inte minst risken för en sådan kultur inom den psykiatriska vården uppmärksammades under våren i den installation som gjordes av en konstfackselev som iscensatte ett självmordsförsök och skildrade omhändertagandet inom psykiatrin.
Lotta Klasén kommer att berätta om hur man i Jönköping har arbetat med inflytandefrågorna för psykiskt sjuka och vilka resultat man uppnått.

Av programinformationen framgår att Lotta Klasén spelar tvärflöjt och skriver dikt, varför en viss förväntan finns att hon kommer att illustrera sin föreläsning med musik och poesi.


Torsdag den 15 oktober 2009 kommer den flerfaldigt prisbelönade författaren, journalisten, och översättaren Margareta Strömstedt till Babels Hus i Norrtälje för att bland annat berätta om boken ”Natten innan dom hängde Ruth Ellis”. Det är en självbiografisk, modig och livsbejakande bok, smärtsam och vacker på samma gång, där hon berättar om broderns självmord, mammans nervsjukdom och egen äktenskapskris.

Biljetter bokas på ABF Norrtälje 0176 129 50 eller löses i kassan

 Arrangörer: IPH-Intresseföreningen för psykisk hälsa, Psykiatrin Norrtälje

Stöd av: Tiohundranämnden Norrtälje kommun, ABF Norrtälje

Följ kommentarerna vi rss

Kommentera
Insänt av

Lämna tomt om du vill vara anonym

Har du inget konto? Då kan du skapa ett HÄR
Har du ett konto så är det bara att logga in här

Vilken bra artikel som BELYSER Viktiga vinklar inom Psykiatrivården idag. Ingrid

Ingrid Nilsson 2009-09-27 12:43:51 Anmäl